Suma sumárum za leden, únor, březen 2023

Člověk by řekl, že když už má doma hromady a hromady knih, nebude si pořizovat další, ale to byste nesměli být knihomol jako já 😀

Pravda, část své knihovny jsem opět protřídila a poslala okolo padesáti kousků na Knihobot. Sice nečekám žádné extra velké výdělky (jako ostatně vždy), alespoň jsem ale uvolnila nějaké to místo, než to proberu znovu.

Knihy, které jsem si koupila:

K narozeninám jsem si nadělila nové kousky do své HP knihovny. Pátý ilustrovaný díl série, Fénixův řád, jsem si pořídila ve slevě, stejně tak i třetí scénář k Fantastickým zvířatům. Škoda jen, že není ve stejném stylu jako ty předchozí dva.

Na Feltonovu knihu S kouzelnickou hůlkou jsem se hodně těšila. Možná proto mě trochu mrzí, že to nebylo úplně takové, jaké jsem si představovala. I tak to byl ale skvělý kousek. Stejně se těším i na automiografii Alana Rickmana, která brzy vyjde v překladu.

Do své filmové sbírky jsem si také pořídila speciální setkání herců k 20. letům od natočení prvního filmu a třetí díl Fantastických zvířat. Dalších filmů se už nejspíš nedočkáme, když si ten poslední moc dobře nevedl. Na druhou stranu se možná objeví seriálové zpracování Harryho Pottera, o kteérm se už dlouho mluví.

Knihy Láska kurevská a Nebuďte za hajzla jsem si pořídila začátkem roku ve speciální akci na Dobrovském (stejně jako minulý rok).

Vykúp moje srdce a Lásku v podsvětí jsem si pořídila na Knihobotovi a doplnila si tak svou sbírku knih od Meg Cabot. První kniha u nás nikdy nevyšla, takže ji mám ve slovenském překladu. Jde o knihu, kterou „napsala“ Mia Thermopolis z Princezniných deníků. Druhý díl série Podsvětí jsem měla, ale nevím, jestli jsem ji kdysi někomu půjčila a už se mi nevrátila zpět, nebo se mi někde ztratila, ale musela jsem si ji pořídit znovu.

Třetí kuchařku MyCookingDiary jsem si pořídila do sbírky, protože obsahuje více tipů na pokrmy pro děti. Předobrý život je vlastně knižně vydaný starší proslov J.K.Rowling, který jsem si kdysi nějak zapomněla koupit a ani nevím, jestli se ještě dá normálně koupit. Já si ho pořídila na TrhuKnih.

Knihy Studie jedu a Studie ohně patří do série, kterou jsem si kdysi oblíbila už v originále a hodně dlouho trvalo, než se knihy dostaly také k nám. Když ovšem vyšly v překladu u CooBoo, dlouho jsem váhala, jestli si je mám vůbec pořídit, protože většina překladů nakladatelství šla kvalitativně hodně dolů a občas to bývá utrpení to v tom překladu vůbec číst. Obě knihy mám z TrhuKnih, druhou ze série se mi ale stále nedaří sehnat. Navíc jsem zjistila, že jsem sérii možná ani nedočetla a že má od té doby další díly, takže se do ní asi zase ráda pustím.

Půlnoční knihovnu jsem si pořídila na Dobrovském díky výrazné slevě a jsem na ni hodně zvědavá. Recenze vypadaly docela dobře. Specialistku jsem si koupila na ReKnihách za 29 korun, i když jsem si dřív říkala, že ji nejspíš číst nebudu. Chytla mě ale nějaká nostalgie a já si řekla, že tomu dám šanci.

Na nostlagii můžu svést i koupi prvních dvou dílů série Letopisy podzemě od Suzanne Collins. Je docela škoda, že u nás v překladu vyšly jenom první dva díly z celkově pěti, ale ono už to tak u nevýdělečných sérií asi bývá. Zatím se nějak nemůžu pořádně začíst, protože je to přece jenom kniha pro výrazně mladší čtenáře než jsem já.

No a protože já i moje dcerka jsme se narodily v lednu, dostala od celé rodiny taky pěknou dávku knih. Některé jsou určené pro věkově starší děti, takže jí zatím poleží. Knihy od Josefa Lady, Medvídek Pú nebo třeba O zvědavém štěnátku jsou pro starší děti.

Pilně ovšem čteme a zkouším říkadla, barvy i první slova s Mášou nebo Medvídkem Pú. Stejně tak je moc pěkný zpracovaná kniha o jídle. Veselá kniha o Krtkovi jsou spíš tvrdší listy, na kterém je několik kreseb různých aktivit nebo příběhů z kreslených pohádek a vy na stránkách různě toho Krtečka hledáte.

Kouzelné čtení jsme Vanesce pořídili věkově od 2 let, ačkoliv na krabici s tužkou u Zvířátek v ZOO je uveden věk 3+, kniha je už od 2+ let. Stejně tak Krtkovy příběhy. Dcerce se zatím nejvíc líbí spíš zpívaná písnička ze ZOO a zvuky, co vydávají zvířátka u Krtka.

Nově jsme se taky pustili do nálepkování, takže k narozeninám dostala postupně Prcek poznává tvary a barvy a Prcek nalepuje a jedno Malování vodou. Sice to není na fotce, ale předplatili jsme také tvořivý časopis Kutílek, který je od 2 let a chodí nám každý měsíc jedno číslo.

Díky výrazné slevě na Dobrovském jsem Vanesce pořídila i tyto malé a velice pěkně ilustrované knihy. Nevím, jestli je víc dílů, ale další jsem tam už neobjevila. Mám je připravené do zásoby, až si budeme víc vysvětlovat jednotlivá důležitá slova.

Další dávku knih do zásoby jsem si taky pořídila díky různým slevám. Obecne vzato jsou knihy čím dál tím dražší, ale i ty dětské s nálepkami, co mají dejme tomu tak maximálně 20 listů, dokážou stát od 130 do 250, proto už jinak než ve slevách vlastně nenakupuju. Třetí díly kousků Prcek poznává tvary a barvy a Prcek nalepuje dcerka dostane až příští rok k třetím narozeninám.

Postupně chci nakupovat také jednotlivé díly Roků. První máme zatím jen Rok v pohádce, na další kousky si musím ještě počkat. Taky to není úplně levná záležitost.

Kniha, kterou jsem dostala na recenzi:

Nové filmové vydání knihy Muž jménem Ove jsem si velice ráda přečetla. O knize už roky vím, ale přiznám se, že jsem se ke čtení odhodlala teprve letos a to díky nové filmové verzi s Tomem Hanksem v hlavní roli. Sice jsem film ještě neviděla, ale trailery mě docela nalákaly, takže jsem se do knihy konečně pustila. A rozhodně jsem nelitovala, je to skvělý kousek.

~ Uveřejněné recenze ~

Cursed

Royally Yours

Royally Remembered

Dirty Charmer

S kouzelnickou hůlkou: Magické dospívají filmového čaroděje

Magic Tides

RC review: Rapsodie

Hvězdy nad hlavou

Shielded

Předobrý život

Untethered

Remembrance

The Swedish Prince

The Wild Heir

A Nordic King

RC review: Muž jménem Ove

Hypotéza lásky

The Royal Rogue

Under One Roof

 

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..