Royally Yours

Autor: Emma Chase
Originální název: Royally Yours
Český název: Královsky tvá
Knižní série: Royally (Royally)
Díl: čtvrtý
Žánr: adult, romance, erotika
Věková hranice: 20+
Moje hodnocení: 3 hvězdičky

Lenora Celeste Beatrice Arabella Pembrooková měla neobvyklé dětství. Byla vychována, aby se stala budoucí královnou – první královnou Wesska. Po své korunovaci v devatenácti letech má všechny předpoklady, aby mohla nastoupit na trůn. Je chytrá, sebejistá a neohrožená. Ovšem podle tvrzení parlamentu i lidu jí přece jen něco chybí. Manžel. Přestože královna po sňatku zrovna netouží zejména kvůli obavě ze zlatokopů, musí jít příkladem a dělat kompromisy.

Setkání s Edwardem Langdonem Richardem Dorianem Rourkem, který se před lety rozhodl stát se dobrodruhem a vzdát se své funkce, vytvoří třaskavou směs. A přeskočí jiskra. Jiskra, kterou se pokusí uhasit každý intrikán v paláci. Všechny dynastie mají svůj začátek. Ten jejich napsala sama vášeň.

Nakladatel: Everafter Romance (EN), Baronet (CZ)
Počet stran: 275 (EN), 280 (CZ)
Vazba: Ebook i brožovaná (EN), vázaná (CZ)
Vydání v USA: 28.10.2018
Vydání v ČR: 7.6.2023

Datum četby: 2 dny, prosinec 2022, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Asi jsem čekala něco jiného.

Oficiální blog autora
Oficiální stránky autora

Můj názor: Už je to nějaká doba, co jsem tuhle královskou sérii četla. Když ale začala vycházet v českém překladu, řekla jsem si, že bych ji nejspíš mohla už konečně i dočíst. Z původní trilogie se totiž stala tetralogie se dvěma doplňujícími novelkami.

Po dočtení čtvrtého dílu, kde se seznamujeme s královnou Lenorou a její cestou za štěstím, musím říct, že se mi nejvíc z celé série líbil druhý díl. Ten jsem k dnešnímu dní četla hned několikrát. Nejspíš to bude tím, že je hlavní hrdinka a princova vyvolená knihomolka srdcem i duší. Celkově mě vlastně nejvíc chytnul za srdce příběh druhého dílu.

Lenora usedla nakrálovský trůn velice mladá, ačkoliv byla pro svou roli otcem pečlivě vychovávána, v šestnácti letech jí zemřela matka, o pár let později také otec a nakonec jí zůstala jen svéhlavá mladší sestra. Na vládnutí tak zůstala sama. A jako mladou královnu a ženu jí nikdo nechtěl brát moc vážně. Jedinou možností, jak své postavení upevnit, je manželství…

Bohužel mi kniha sedla nejmíň a to díky tomu, že se vlastně vlekla několik let. Tedy alespoň na začátku, než se na scéně objevil Edward. Sice byl vývoj událostí pro celý příběh důležitý, ale celkový vztah Lenory a Edwarda mi přišel strašně uspěchaný. Nějak jsem se do toho nedokázala úplně vctítit. A to je škoda. I tak jde ale o čtivou a eroticky laděnou romanci, kterou rychle zhltnete.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..