Na ledě

Autor: Hannah Grace
Originální název: Icebreaker
Český název: Na ledě
Knižní série: Maple Hills (Maple Hills)
Díl: první
Věková hranice: 18+
Žánr: new adult, humor, romance
Hodnocení: 1 hvězdička

Anastasia Allenová má jasný cíl: dostat se do reprezentačního týmu USA. Od svých pěti let intenzivně trénuje a členství v bruslařském družstvu Maple Hills jí zajistilo plné vysokoškolské stipendium. Její rozvrh rozhodně není pro slabší povahy.

Stassie si zkrátka přišla pro vítězství. Nathan Hawkins, hokejista a kapitán maplehillských Titánů, ví, že je odpovědný za to, aby jeho tým zůstal na ledě. Když se však kvůli nedorozumění musí o ledovou plochu najednou dělit s krasobruslaři a Anastasiin partner se následkem toho zraní, ocitne se v nepředvídatelné situaci.

Vymění hokejku za přiléhavý trikot a přísného trenéra za mnohem děsivější trenérku. Ale starosti nejsou na místě. Nebo ano? Stassie přece nemá hokejisty vůbec ráda…

Nakladatel: Atria Books (EN), Ikar (CZ)
Počet stran: 435 (EN), 448 (CZ)
Vazba: Brožovaná i vázaná (EN, CZ)
Vydání v USA: 23.8.2022
Vydání v ČR: 1.5.2024

Datum četby: 3 dny, květen 2024, v angličtině

Reakce po dočtení knihy: Nechápu. Děs. Samá párty, sex a strašná pipka holka. Chudák Nathan.

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránka autora

Můj názor: Tak se k nám dostal další TikTokový knižní hit, který sice v anotaci slibuje jakousi knižní verzi Ledového ostří, ale ve skutečnosti to tak vůbec není. Tahle kniha je totiž o sexu.

Takových 80 % knihy tvoří mluvení o sexu, myšlenky na sex a hromada různých sexuálních scén, které většinou vévodí nekonečné zmínky o velikosti hrdinova penisu. A pak je tu taky hromada různých párty nebo mluvení o párty. Takže se střídá párty, sex, párty, sex, párty, pár facek a blbých keců, sex. Už v polovině knihy to začne být fakt nuda.

Anastasia je naprosto nesnesitelná a krajně nesympatická hlavní hrdinka, která dává Nathanovi zabrat snad v každé kapitole. Autorka se asi snažila vykreslit cílevědomou, sexuálně uvědomělou a celkově silnou hrdinku s přehnaným osobnostním cílem v podobě krasobruslení, o němž toho sice hromadu nakecá, ale v knize se toho zase tolik z opravdové krasobruslařské dřiny neobjeví. Protože tohle je prostě kniha o nekonečném a úžasném sexu. Tečka.

Děj kniha taky moc nemá, tu a tam se objeví nějaké zbytečně vyhrocené drama, kdy se Stassie (příšerná zkratka jména) zachová jako největší kráva široko daleko. Má kamarádku, která je nejspíš muslimka, ale vůbec se tak nechová, a pak kamaráda/partnera, co se prostě chová jako prvotřídní kokot. To se ani jinak nazvat nedá.

Jediná sympatická postava celé knihy je Nathan, který ale dostává takovou bídu, že se divím, že o Anastasii vůbec stojí. Protože zatímco on by pro ní už po dvou měsících známosti snesl modré z nebe, ona by ho klidně nechala rituálně obětovat a ani by u toho nemrkla. Bohužel tak jde o dalšího nerealistického snového chlapa, co doma má tak 10 % ženské populace.

Člověk by řekl, že to bude příjemná romance z vysokoškolského prostředí plného zimních sportů, které mám osobně nejradši… ale ono ne. Ze sportu je tam toho minimum, jen se o něm často mluví. Autorka nejspíš moc nemá potuchy o tom, jak to v těchto sportech chodí, jen použila nějaký ten základní popis, aby se neřeklo. Její postavy jsou buď na facku, nebo si říkáte, z které psychologické knihy plné pouček je vytáhla. Plno si toho taky musíte domýšlet, třeba to, jak je možné, že je někdo na vozíčku a zvládá všechno, co zdraví kluci ve vývinu. Nebo že je někdo nejspíš gay, ale chová se většinu času jako heterosexuál.

A navíc je ta kniha příšerně dlouhá. Až se vám z toho chce občas brečet, když otáčíte další stránku, abyste zjistili, co Stassie sere tentokrát. No sečteno podtrženo je to kniha, kterou rozhodně znovu číst nehodlám a jsem ráda, že jsem si ji nakonec nepořídila v českém překladu, protože bych byla akorát nasraná. Stejně jako jsem nasraná tím, že tuhle SMUT knihu prodávají dospívajícím puberťačkám, protože tohle je kniha pro dospělé čtenáře a ne pro náctky. A že jsem už toho v životě četla hodně.

Tohle je přesně ten typ knihy, který se bude líbit nepolíbeným a taky sexuálně frustrovaným čtenářům. Já jsem z ní ale byla jen frustrovaná a bojím se dalších dvou knih série.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

5 Responses

  1. Jolanka napsal:

    Miluji recenze které jdou proti proudu! A už chápu, proč všichni říkají, že Syki je vážně hodně upřímná. ❤

  2. pavla napsal:

    konečně někdo píše pravdu…užasná recenze…toto prostě nepochopím..bud dneska lidi co čtou jsou blbý jako ty hlavný hrdinky nebo opravdu nechápu tyhle knihy a ani ty lidi co je vydávají a myslí si, že je toto okay…ne hodně blbá kniha…díky za to

    • Syki napsal:

      Já se třeba děsím chvíle, kdy se odhodlám a vezmu do ruky nějakou tu dark romance, protože to je žánr, který asi vůbec nepochopím a nezkousnu. Takoví čtenáři mají podle mě nulovou sebeúctu nebo by se měli jít léčit. A když mi onehdá kamarádka ještě popisovala děj nějaké bully dark romance, tak mi z toho bylo akorát úzko, jak tohle může někdo napsat, někdo vydat a ještě někdo i rád číst.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..