A Game of Fate

Autor: Scarlett St. Clair
Originální název: A Game of Fate
Knižní série: Hades Saga
Díl: první
Věková hranice: 18+
Žánr: new adult, fantasy, romance, erotika, humor, magie, zvláštní schopnosti, bohové
Moje hodnocení: 5 hvězdiček

Hádes, Bůh podsvětí, je známý svou nepružnou vládou, luxusními nočními kluby a nemožnými smlouvami. Je zvyklý ovládat, není připravený zjistit, že osud mu vybral jeho budoucí manželku a královnu – Persefonu, bohyni jara.

Ambiciózní studentka žurnalistiky Persephone je navzdory přitažlivosti k bohu odhodlána odhalit Háda pro jeho kruté a nelítostné způsoby ignorovat.

Hádes se ocitá tváří v tvář nemožnému — musí dokázat, že se v něm jeho budoucí nevěsta mýlí. Navzdory jeho úsilí existují síly, které si přejí ty dva udržet od sebe, a Hádes si uvědomí, že pro svou zakázanou lásku udělá cokoliv. Dokonce se vzepře osudu.

Nakladatel: Bloom Books (EN)
Počet stran: 379 (EN)
Vazba: Brožovaná i vázaná (EN)
Vydání v USA: 18.9.2020
Vydání v ČR: nevyšlo

Datum četby: 5 dní, červen 2024, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Daleko lepší než Persefona.

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autorky

Můj názor: Po přečtení prvního dílu původní tetralogie o vztahu Persefony a Háda jsem byla lehce zklamaná. Asi jsem měla moc velká očekávání, takže mi ten přehnaně naivní přesto nadržený pohled Persefony vadil. Navíc jsem se z toho božského moderního světa dozvěděla naprosté minimum, ale žhavých scén tam bylo až až.

Sice jsem začala číst druhý díl, který je sice zatím o chlup lepší než předchozí, ale kvůli cestování jsem si fyzickou knihu s sebou vzít nemohla, protože by to určitě nepřežila (příšerná vazba za nehorázné peníze teda), takže jsem se uchýlila ke čtečce, v níž jsem už měla přichystanou sérii z pohledu Háda.

Hned po prvních několika kapitolách mi bylo jasné, že si autorka uvědomila díry svého příběhu a dodala svým čtenářům komplexnější pohled. A že se četl daleko lépe a že jsem Hádovi už od začátku fandila. Ačkoliv se přiznám, že ten jeho insta-chtíč mi občas taky lezl na nervy. Na druhou stranu, když si člověk představí, že je to nesmrtelný bůh, co žije celá tisíciletí, a nikdy úplně nečekal, že by si našel svůj protějšek, natož ještě lásku, asi se to i dá pochopit.

Každopádně jsem si jeho pohled užila stokrát víc. Bavilo mě i to moderní vykreslení řecké mytologie v dnešním světě. Občas to možná mělo nějaké ty mouchy, ale hltala jsem stránku za stránkou a nechtěla, aby to skončilo. A i když jsem si myslela, že jejich příběh vlastně díky Doteku temnoty znám, mýlila jsem se.

Autorka udělala moc dobře, že se rozhodla pustit do téhle trilogie a více nám ukázat z Háda a zároveň vlastně z Persefony. V jedné knize dohromady by to asi úplně nefungovalo. Takhle se to vše skvěle doplňuje, takže jsem zvědavá na další díly obou sérií a jestli se budou zlepšovat nebo zhoršovat. Jen by mě zajímalo, jestli se CooBoo rozhodne vydat v překladu obě série, anebo skončí jen u té první. Uvidíme.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..