A Curse of Blood & Stone

Autor: K.A. Tucker
Originální název: A Curse of Blood & Stone
Knižní série: Fate & Flame (Osud & plamen)
Díl: druhý
Věková hranice: 18+
Žánr: new adult, fantasy, romance, erotika, humor, magie, zvláštní schopnosti, démoni, upíři
Moje hodnocení: 5 hvězdiček

„Nevím, jak tě milovat a být dobrým králem pro svůj lid.“

Romeria uprchla z Ciriley jako zrádce. Zander obětoval svou korunu, aby jí zachránil život, ale děsí se toho, co její existence znamená pro budoucnost jeho říše. Oba vědí, že ji žádný nesmrtelný nikdy nepřivítá jako Islorskou královnu. Bok po boku jako vyděděnci – ale s rostoucí vzdáleností mezi nimi – sledují, jak se rozvíjí nová hrozba pro království, větší, než si dokázali představit.

Vedeni nejistým proroctvím a s jejich spojenci rychle ztrácejícími víru se jejich skupina vydává do Venhornských hor hledat odpovědi. Přesto, když se Romeria snaží ovládat své nově nalezené schopnosti a smrtelná vzpoura nabývá na síle, může být již příliš pozdě.

Nakladatel: K.A. Tucker Books Ltd. (EN)
Počet stran: 464 (EN)
Vazba: Brožovaná (EN)
Vydání v USA: 12.6.2022
Vydání v ČR: nevyšlo

Datum četby: 2 dny, duben 2024, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Tohle je twist za twistem. Občas možná trochu přehnané, ale stejně mě to sakramentsky bavilo.

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autorky

Můj názor: Do druhého dílu jsem pustila hned po dočtení toho prvního, protože jsem potřebovala vědět, co se bude dít dál. Dějově navazuje na události prvního dílu a rovnou se vrhneme do akce, protože jde oběma hrdinům o život.

Vztam mezi Romerii a Zanderem se sice nějakým směrem vyvinul, ale teď to bohužel vypadá, že se skoro vrátili do stejných kolejí, kdy si nemůžou tak úplně věřit. Respektive Zander si není jistý, jestli ho Romy opět neobalamutila. Ani jeden ale nedokážou od toho druhého tak úplně odejít, protože je váže proroctví i silné city.

Do všeho vstupují nové postavy, s nimiž jsme se v předchozí knize neseznámili. Nejvýraznější je znich rozhodně Jarek, u kterého nevíte, na čí straně vlastně je a jaké jsou jeho cíle. Příběh opět vidíme převážně očima Romy, ale v některých chvílích jej můžeme sledovat také pohledem Zandera, což celé vyprávění dělá o něco lepším. Celkově vybudování magického světa a odkrývaní všech tajemství je neuvěřitelná jízda, kterou jsem si opět parádně užila.

Ano, občas toho může být až moc, navíc některé zvraty jsou možná až moc na sílu nebo méně uvěřitelné, ale ono to nijak nevadí. Akční stránka příběhu má neuvěřitelný spád, takže nenarazíte na moc nudných pasáží. Romance je stále žhavá, i když je teď na trochu jiné úrovni. Fandíte všem důležitým aktérům příběhu, protože ne všechno je jen černobílé, a hlavně potřebujete vědětm co se bude dít na další stránce a jestli někdo nezemře.

Knihu jsem slupla za dva dny, tak moc jsem do ní byla zažraná. Nemusí ale sednout těm, co nemají rádi složitější světy a politikaření. Já si ale přišla na své a hned se pustila do dalšího dílu.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..