The Wild Heir

Autor: Karina Halle
Originální název: The Wild Heir
Knižní série: Nordic Royals
Díl: druhý
Žánr: new adult, romance, erotika
Věková hranice: 20+
Moje hodnocení: 3 hvězdičky

Na první pohled asi vypadám jako každý dobře vypadající kluk, kterému je něco přes dvacet. Mám obscénní sebevědomí, potetované tělo vytesané severskými bohy a miluji dámy stejně jako ony mě.

Pokud zrovna neskákám s padákem nebo nejsem na automobilových závodech, stíhám další nevyzpytatelné vzrušení se ženou týdne. A to je v pořádku, pokud jste průměrný svobodný chlap.

Ale já nejsem průměrný svobodný chlap.

Jsem norský korunní princ Magnus a můj poslední skandál právě přivedl celou mou královskou rodinu do prekérní situace.

Teď jediný způsob, jak si monarchie může zachránit tvář, je, abych se omluvil – veřejně. Pokud to neudělám, nebudu nadále následníkem trůnu. Takže buď se vzdávám své budoucí role krále, nebo…

Se ožením.

S cizinkou s modrou krví.

A do toho vstupuje princezna Isabella z maličké země Lichtenštejnsko.

Tichá, inteligentní a jedinečně krásná Ella toto uspořádání nemá ráda o nic víc než já a nebojí se to dát najevo. Říká, že jsem sukničkář, že nic neberu vážně, že by mé ego mělo být staženo o pár kiláků dolů, a myslím, že si klade za cíl, abych byl po celý zbytek mého života nešťastný.

Ale i když se naše domluvené manželství stává válkou vtipu a slov, jsem odhodlán prorazit Ellino pedantství a formálnost a najít pod ní divokou, sexuální a riskantní ženu. Chci v ní odhalit královnu.

Jediná otázka je – nechá mě?

Nakladatel: Nook (EN)
Počet stran: 406 (EN)
Vazba: Brožovaná i ebook (EN)
Vydání v USA: 16.5.2018
Vydání v ČR: nevyšlo

Datum četby: 4 dny, únor 2023, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Magnus mi teda trochu lezl na nervy.

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autora

Můj názor: Když už jsem se pustila do prvního dílu, který se dá číst jako stand alone, stejně jako i tento díl, řekla jsem si, že budu v těch královských romancích pokračovat. Přece jenom pro ně mám slabost a když už jsem se do toho zase pustila, nechci sérii nechávat nedočtenou.

S Magnusem jsme se seznámili už v první knize a už tehdy mi lezl mírně na nervy tím, jak až moc bestarostný byl. Samozřejmě se ta jeho nestálost částečně vysvětlila v průběhu knihy, ale i tak to podle mého některá jeho rozhodnutí neomlouvají. Pravda je, že vlastně už v polovině knihy začne hodně měnit svůj pohled na svět a to díky vlivu hlavní hrdinky Elly.

Ella je podle mě v celém příběhu docela chudák. Už od začátku je vidět, že jde o opuštěnou dívku, kterou raději otec poslal pryč, jediná její přítelkyně je šedesátiletá dvorní dáma, co pusobí spíš jako puberťačka. Ani vlastní ochranku nemá. Ani se nedivím, že se nechá vmanévrovat do rychlého sňatku, aby potěšila svého otce a aby tak vlastně získala konečně i rodinu a prostředky pro svou charitu. Trošku bídná zápletka.

Tentokrát se mi kniha nečetla tak lehce jako první díl. Ačkoliv mi Ella byla sympatická, celý ten příběh mi občas přišel až moc přitažený za vlasy. Některé zvraty byly zvláštní, celkový vývoj vztahu zase až moc zrychlený. Byla jsem mile překvapená i tím, že k erotickým hrátkám došlo až v druhé polovině knihy. Nejde tak o vyloženě eroticky laděnou romanci.

Druhá kniha téhle královské série není špatný, ale asi bych se bez něj obešla. Magnus byl na můj vkus až moc extra a neškodilo by mu ubrat na divokoati. Celkově šlo ale i tak o pěkné čtení, které za to stojí.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..