Dotek zmaru

Autor: Scarlett St. Clair
Originální název: A Touch of Ruin
Český název: Dotek zmaru
Knižní série: Dotek temnoty (Hades x Persephone Saga)
Díl: druhý
Věková hranice: 18+
Žánr: new adult, fantasy, romance, erotika, humor, magie, zvláštní schopnosti, bohové
Moje hodnocení: 3 hvězdičky

Pravá láska přežije i peklo.

Persefonin vztah s Hádem se provalil. Následná mediální smršť ji připravila o veškeré naděje na normální život – teď může kdokoli zjistit, že je bohyní jara. Hádova temná minulost skrývá mnoho kostlivců ve skříni, jejichž odhalení by vše mohlo ještě zhoršit.

A do toho Persefonu zasáhne nečekaná tragédie. Tváří v tvář dosud nepoznané bolesti objevuje Hádovu odvrácenou tvář, o níž dosud neměla tušení. Do mysli se jí začíná vkrádat neodbytná otázka: Opravdu by se měla stát jeho královnou?

Nakladatel: Bloom Books (EN), CooBoo (CZ)
Počet stran: 417 (EN), 408 (CZ)
Vazba: Brožovaná i vázaná (EN, CZ)
Vydání v USA: 22.4.2020
Vydání v ČR: 27.5.2024

Datum četby: 6 dní, červen 2024, v češtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Nějak tam toho bylo moc a Persefona je furt tak trochu kravka.

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autorky

Můj názor: Byla jsem zvědavá, jaké bude pokračování tohohle novodobého zpracování řecké mytologie. Přece jenom mě první díl zase tolik neoslnil, protože mi hlavní hrdinka občas lezla na nervy. No, bohužel mi Persefona pěkně pila krev i tentokrát.

Na jednu stranu člověk i docela chápe, že je neuvěřitelně naivní, protože ji matka do osmnácti let věznila, ale přece jenom jí teď je okolo 24 let, nějakou tu dobu žije ve světě smrtelníků, a od chvíle, co se dala dohromady s Hádem už přece nemůže být v některých věcech tak hloupoučká. Jenže ona je.

A taky je dost na facku, protože si myslí, že má patent na rozum, ačkoliv jí plno lidí okolo říká, že všechno má své následky. Ale to by nebyla Persefona, aby neměla svou vlastní hlavu a svá vlastní přesvědčení.

Hádes se v tomto díle většinu času choval spíš jako žárlivý anebo ustrašený majetnický partner, než jako smrtící bůh, o jakém jsem měla možnost číst v Game of Fate, knize z jeho pohledu. Ani tentokrát samozřejmě nechybí pěkně žhavé scény, nebo občasně emočně vypjatější chvíle.

Vtipnou vložku i tentokrát obstarává Hermés, v roli hajzlíka je nově Apollón. Opět uvidíme i Hékaté a Afroditu i Demétér. Konec druhého dílu slibuje blížící se válku, takže bude určitě o zábavu postaráno.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..