Suma sumárum za duben, květen, červen 2024

Další tři měsíce jsou za námi, a i když si člověk všemožně říká, že má těch knih doma už dost, stejně si koupí další 😀

Knihy, které jsem si koupila:

Sérii Dark Elements od Jennifer L. Armentrout jsem si v Dobrovském koupila díky speciální slevě, kdy byly všechny knihy za víc jak polovinu. Původně jsem si totiž přečetla první díl v českém překladu v ebooku a příběh mě bavil natolik, že jsem se rozhodla si celou sérii pořídit. Tahle young adult paranormal série je rozhodně daleko lepší než její poslední new adult romantické fantasy série, které zbytečně natahuje a které jsou tak zamotané, že se v nich už sama nevyzná.

Když se Baronet rozhodl znovu vydat sérii ON od Elle Kennedy a Sariny Bowen, řekla jsem si, že bych si ji konečně mohla koupit. Přece jenom je to má první (a nejspíš na dlouhou dobu i poslední) MM romance, co se mi opravdu líbila a chytila mě za srdce.

Proradnou krásku a Carrie Soto se vrací jsem si pořídila díky speciálnímu 50% poukazu, který dává Dobrovský na knihy ze svého nakladatesltví, takže jsem tak měla obě knihy za polovinu ceny. Jen jsem se trochu vyděsila, když jsem si přečetla anotaci Proradné krásky, protože mi došlo, že jde sice o re-tellingy řeckých mýtů v podobě erotických romancí, ale že jde asi o dark romance a že je třetí díl dokonce polamorní, což mě teda moc nepotěšilo. Do žánru dark romancí jsem záměrně nikdy nechtěla zabrousit, protože mi většina zápletek přišla až moc za hranou a teď mám doma rovnou tři knihy série 😀 Doufám, že to pro mě nebude takové utrpení.

Knihu MY jsem si pořídila za poslední benefitní body a jsem ráda, že mám nové české vydání obsahující také překlad novelky EPIC. Mám to takhle hezky kompletní.

Murtagha jsem si samozřejmě musela taky pořídit, protože se ráda vrátím do světa Dračích jezdců, který jsem bohužel nikdy pořádně nedočetla. Takhle se do toho budu moci pustit znovu. Jen mě mrzí, že se kniha velikostně nerovná původnímu hardbackovému vydání série a podle fotek to vypadá, že není ani v jedné rovině s paperbackovým vydáním. Murtagha jsem měla o stovku levnější díky speciální letní slevě na Dobrovském, takže mě to potěšilo.

Dotek temnoty a Dotek zmaru od Scarlett St. Clair jsem si pořídila v českém vydání na Megaknihách, kde jsou častokrát některé knihy daleko levnější než běžně. Chápu, že proces přípravy, překladu a výroby knihy něco stojí, ale když už mám dát kolikrát i víc jak čtyři stovka za paperback, mohl by být o něco pevnější a kvalitnější, aby se mi z knihy po přečtení nestal salát. Každopádně jsem měla sérii už dlouho v hledáčku a doufám, že se dočkáme dovydání dvou dalších knih.

No a jak kniha Můj rok 1989 napovídá, pořídila jsem si nové vydání, protože mě zajímalo, co všechno se v tom roce dělo nejen u nás, ale i v zahraničí. O hodně věcech už za ty roky člověk přece jenom ví, ale je fajn to mít i takhle knižně. Jen mě trochu zarazily dost negativní recenze na GoodReads, kde se psalo, že jde o jen výcuc z Wikipedie a častokrát tam jsou i chyby, tak nevím teda, co nakonec čekat.

Knihy Anatomie – Příběh lásky a Noční partie jsem si v Dobrovském pořídila skoro za hubičku ve slevách. Anatomii mám už dlouho ve čtečce v cz překladu a zaujala mě už dříve na zahraničních stránkách. Má opravdu krásnou obálkou a já jsem ráda, že bychom se letos měli dočkat také další knihy od stejné autorky.

No a Noční partie byl úplně random nákup. Obálku knihy jsem sice dříve vídala, ale nijak extra mě nezaujala. Když jsem ji ale viděla ve výrazné slevě, řekla jsem si, proč ne, že ji zkusím a uvidí se.

Knihy, které jsem dostala na recenzi:

Nakladatelství HOST je už taková stálice na poli kvalitního čtiva, takže jsem si na doporučení nechala na recenzi poslat sérii Naslouchač. Podle všeho jde o velice podařenou českou fantasy sérii, takže doufám, že mě nezklame. Stejně tak mě zaujaly knihy Babylon a Kosti pod mechem, které bych si dříve asi tak úplně nevybrala Ale vzhledem k tomu, že jsem v poslední době četla řadu knih, co se tváří a prodávají jako „fantasy romance“ a jsou to spíš paranormal romance nebo erotické paranormal romance (ano, koukám se na vás, Rebecco a Jennifer), chci si spravit chuť.

~ Uveřejněné recenze ~

Polibek bez duše

Dotek jako led

Každý tvůj nádech

Bitter Sweet Love

Osud hněvu & plamene

A Curse of Blood & Stone

A Queen of Thieves & Chaos

Čtvrté křídlo

Iron Flame

Z krve a popela

Království těla a ohně

Koruna z kostí a zlata

Válka dvou královen

Duše krve a popela

RC review: Kostischrány

Na ledě

Wildfire

EPIC

Hodnej kluk

Zůstaň

RC review: My všichni neřádi

RC review: Pád všech neřádů

Dotek temnoty

A Game of Fate

Dotek zmaru

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..