Wildfire

Autor: Hannah Grace
Originální název: Wildfire
Knižní série: Maple Hills (Maple Hills)
Díl: druhý
Věková hranice: 18+
Žánr: new adult, humor, romance
Hodnocení: 3 hvězdičky

Studenti z Maple Hills Russ Callaghan a Aurora Roberts si zkříží cestu na večírku na oslavu konce akademického roku, kde díky jedné hře prožijí vášnivý vztah na jednu noc. Aurora není zvyklá po takové rychlovce zůstávat, protože od toho nic neočekává, a tak utíká dřív, než má Russ vůbec příležitost zeptat se na její celé jméno.

Představte si jejich překvapení, když na sebe narazí první den letního tábora, kde jsou oba poradci, v naději, že utečou ze složitého domácího života tím, že stráví léto prací. Russ doufá, že pokud se dostane dostatečně daleko od Maple Hills, dokáže se vyhnout důsledkům otcovy závislosti na hazardních hrách, zatímco Aurora je unavená touhou po pozornosti všech kolem ní a chce se vrátit na poslední místo, kde se skutečně cítila doma.

Russ ví, že porušování přísného táborového pravidla „žádného sdružování se s personálem“ ho přiměje vrátit se do Maple Hills před koncem léta, ale naneštěstí pro něj Aurora nikdy nebyla moc dobrá v dodržování pravidel. Dokážou tihle dva koexistovat v míru? Nebo jejich jedna společná noc zažehla jiskru, kterou nemohou jen tak uhasit?

Nakladatel: Atria Books (EN)
Počet stran: 383 (EN)
Vazba: Brožovaná i vázaná (EN)
Vydání v USA: 3.10.2023
Vydání v ČR: vyjde

Datum četby: 4 dny, květen-červen 2024, v angličtině

Reakce po dočtení knihy: O chlup lepší, ale hrdinka je stále na facku, hrdina až moc snový a jejich rodinné problémy jak z ukázkové knihy pro psychology.

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránka autora

Můj názor: Po děsivém (ne)sportovně laděném prvním dílu ze série Maple Hills jsem si řekla, že náplast je potřeba strhnout rychle a pustila se tak do druhého dílu. Tentokrát tu máme dvojici s pořádnými daddy issues.

N scénu tak přicháí snový hokejový hráč Russ, který moc nevěří, že by si něco nebo někoho vůbec zasloužil, a sexy protivná holka Aurora, co se nechce moc vázat, a přesto doufá, že s ní přece jenom někdo zůstane a neodejde. Hlavní negativní vliv na životy obou hrdinů mají převážně jejich otcové. Svými činy a chováním je dodělali natolik, že jsou vlastně chodícími učebnicemi pro psychology. Opět.

Autorka se nejspíš začátkem knihy snažila navodit nějakou žhavou a zajímavou atmosféru, ale nějak to na mě mělo naprosto opačný efekt. Protože v rámci hry dělat někomu lap dance před ostatními spolužáky je na mě asi trochu moc ujeté, abych to brala jako něco vzrušujícího. Nemluvě o tom, že ti vysokoškoláci snad opravdu nedělají nic jiného než že skoro nonstop šukají… a občas jdou na zápas nebo na přednášu… asi. Nuda.

Příjemnou změnou je prostředí amerického letního tábora, s čímž mám osobní zkušenost, takže jsem si říkala, že si to budu určitě užívat víc. A o chlup to tak i bylo, než se zase všechno začalo točit okolo zakázaného chtíče a porušování pravidel. A taky o nekonečném mluvení o psech. Ti se tam začali objevovat tak často, až mě to vyloženě otravovalo a už to ani nebylo cute. A taky hrdinčina poznámka o tom, že když je někdo smutný, začne být nadržená. Jako WTF?

Polovinu času si říkáte, že je vztah mezi hlavními hrdiny pěkný, abyste pak polovinu času kroutili hlavou nad tím, co za psychické problémy jim zase autorka přivodila a jak zkratkovitě se vlastně chovají, aby si to na konci vlastně všechno správně vyříkali a vysvětlili jako na sezení s terapeutem. Zajímavé, že tomu druhému to dokážou tak skvěle osvětlit a poradit, ale u sebe nic nevidí. Pravda, někdy se i ve skutečném životě lépe radí druhým, než aby si člověk poradil sám, ale tady je to jak vystřižené z nějaké učebnice. A tak nějak to pak ztrácí efekt.

Tím, že jsem první i druhý díl četla v angličtině, mě dost překvapilo, že v druhé knize se z muslimky Brin stala zrzavá Lola, ale díky GoodReads a Redditu, jsem se dozvěděla, že autorka se později rozhodla první díl upravit po té, co si hodně čtenářů stěžovalo na nemuslimské chování a vyjadřování Brin, takže se s novým vydáním už píše jen o Lole a pokračuje se tak i v druhé knize. Podle ukázek českého překladu to vypadá, že my už máme Lolu v prvním díle. Zajímavé.

Tentokrát tu máme lesbičku Emilii a Xandera, jehož sexualitou jsem trochu zmatená, protože jsem si na začátku myslela, že je asi bisexuál. Ale vzhledem k tomu, že jde jen o doplňkové postavy, asi na tom tolik nezáleží, ačkoliv někteří čtenáři by si přáli také knihu o Xanderovi. Každopádně nás teď čeká třetí díl série, který autorka věnovala lehce povahově pozměněnému Henrymu a který by měl vyjít v originále už v srpnu. Nechme se překvapit.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..