Válka dvou královen

Autor: Jennifer L. Armentrout
Originální název: The War of Two Queens
Český název: Válka dvou královen
Knižní série: Z krve a popela (Blood and Ash)
Díl: čtvrtý
Věková hranice: 18+
Žánr: new adult, fantasy, romance, erotika, humor, magie, zvláštní schopnosti, upíří, vlkodlaci
Moje hodnocení: 2 hvězdičky

Pradávná síla povstává.

Casteel Da´Neer dobře ví, že není větší intrikánky než Krvavé královny, ale ani on nedokázal předvídat hrůznost toho, co provedla. Poppy se nezastaví před ničím, aby osvobodila svého krále a zničila vše, co Krvavá královna představuje.

Spolu s Casteelem musí kvůli ochraně svých milovaných přijmout nové i staré tradice a pomoct každému, kdo to potřebuje. Válka je ale jen začátek, dávné síly totiž odhalily nevýslovné děsy. Proto bude muset Poppy naplnit svůj osud – a stát se tím, čeho se nejvíc bojí.

Nakladatel: HarperCollins (EN), Fragment (CZ)
Počet stran: 628 (EN), 696 (CZ)
Vazba: Brožovaná i vázaná (EN, CZ)
Vydání v USA: 15.3.2022
Vydání v ČR: 11.5.2023

Datum četby: 5 dní, květen 2024, v češtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Tohle teda byla šílená kombinace.

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autorky

Můj názor: Čtvrtého dílu téhle fantasy romance jsem se docela obávala, protože obecně neměl zrovna dobrá hodnocení. A po dočtení se tomu vůbec nedivím, protože vždycky, když si řeknete, že šílenější už to snad být nemůže, Armentrout vytáhne další ujeté eso z rukávu. A že jich tady bylo.

Poppy jako by s každým dalším dílem postupovala o vývojový level výš jako v nějaké praštěné videohře. Podle všeho nás čeká celkově 7 dílů, takže se bojím, kam až bude stoupat. Autorka se sice vždycky tváří, že to výš už nejde, ale na konci vám stejně řekne, že to přece jenom ještě jde. A tak u toho už jen koulíte očima a jakákoliv zmínka o tom, jak je vlastně Poppy naprosto úžasná, je naprostý výsměch. A to jí je snad pořád jenom 18 let, protože ještě pořádně nedozrála… asi jako ovoce nebo co.

A pak tu máme Casteela, který se pro změnu nechal zajmout, takže se střídají jeho a její pohledy. Máme tak možnost seznámit se s novými postavami, co mají pro své jednání své vlastní motivy, takže zase celou knihu tápete nad tím, co všechno se vlastně děje a co si ta Isbeth nakonec vymyslela.

Bohužel většinu času je to nuda. Do popředí se díky Casteelově absenci dostává víc Kieran, který naprosto zratil své kouzlo. Stává se z něj vlastně taková Casteelova nezajímavá napodobenina a už není tak uštěpačný jako dřív. Jeho původní roli spíš přebral draken Reaver, který byl na celé knize asi tím nejazjímavějším. Většina postav se totiž nechovala jako dřív. Pravda, Poppy prodělala charakterní změnu největší, ale prostě to celé nějak nefunguje.

Armentrout prostě jen vytváří další a falší spletence příběhů, odhalení a překvapivých zápletek, že se v tom času od času zamotá sama. Protože to, co vám tvrdila na začátku, je na konci úplně jinak a už to ani není zajímavé. A erotické scény se většinou odehrávají v naprosto nevhodných chvílích. A ano, konečně se dočkáme té dlouho budované trojky… a je to celkově takové meh.

S každou další knihou série mám pocit, že Armentrout většinu času neví, co se bude dít dál. A pak tam prostě něco nahodí a zkusí to napojit na události v minulých knihách. Jenže to má díry. A taky to přestává bavit.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..