Seventh Grave and No Body

Autor: Darynda Jones
Originální název: Seventh Grave and No Body
Knižní série: Charley Davidson (Charley Davidson)
Díl: sedmý
Žánr: paranormálno, zvláštní schopnosti, duchové, démoni
Věková hranice: 18+
Moje hodnocení: 5 hvězdiček

Dvanáct nejděsivějších monster pekla se dostalo do našeho světa, aby zneškodnilo a nejlépe zabilo Charley Davidson a naservírovalo její bezvládné tělo samotnému Satanovi. To ovšem není všechno, s čím se teď Charley potýká.

Její otec zmizel, nezvedá telefon a nikdo z rodiny neví, kde vlastně je a co dělá. Její někdejší nejlepší kamarádka si dala za cíl otravovat jí život i po smrti. Pak začne řešit případ mizejících lidí, kteří po sobě zanechali jen velice podobně znějící dopisy na rozloučenou. A nepomáhá tomu ani fakt, že její přitažlivý snoubenec zaujal místní reportérku, která se nenechá jen tak odbýt, dokud nedostane svůj rozhovor. K tomu všemu ještě přičtěme to, že je Charley těhotná a je to.

Jako by nestačilo, že se musí postarat o to, aby zemřelí přešli na druhou stranu. Teď ještě musí zabránit tomu, aby zlo vyhrálo…

Nakladatel: St. Martin (EN)
Počet stran: 336 (EN)
Vazba: Brožovaná i vázaná (EN)
Vydání v USA: 21.10.2014
Vydání v ČR: nevyšlo

Datum četby: 5 dní, listopad 2017, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Tohle prostě bylo božííí…

Oficiální stránky knihy
Oficiální blog autora
Oficiální stránky autora

Můj názor: Jsou série, u nichž se modlíte, aby už další díl nevyšel, protože ty knihy čtete už jen ze setrvačnosti a pak jsou série, u nichž doufáte, že další díl vyjde co nevidět, jen abyste zjistili, jak to bude pokračovat. Charley Davidson je ten druhý případ, i když uznávám, v blízké době by měl vycházet už dvanáctý díl a třináctý se připravuje. Člověk si pak říká, kdy to proboha vůbec skončí a jestli jsou díly ještě stále dobré.

Podle mě si to svou stabilní příčku stále udržuje a i tento díl byl skvělý. Samozřejmě se to může brzy zlomit, ale pokud si Charley dáváte s rozestupy jako já, nemůžete se jejích hlášek a akce jen tak přejíst. Protože tahle sérue je opravdu akcí přecpaná, až kolikrát nevíte, co se děje a kam jste se dostali. Stále mě ale Charleyin ostrovtip baví, protože je stejně praštěná jako já a navíc má pěkně žhavého snoubence.

Reyes to sice se svým tajnůstkářstvím a ochranou občas přehání, ale ono to k tomu asi tak nějak patří. Charley vedle sebe potřebuje totiž někoho, kdo bude klidnější a bude více kalkulovat, jinak by to asi nepřežila. Líbí se mi, jakým směrem se celý vývoj ubírá, ale zároveň mám obavy, co přijde. A jestli přijde to, co se mi už tolik líbit nebude. Charley je totiž vedle Kate Daniels jedna z mých oblíbených stálic moderního fantasy žánru a nevím, co budu dělat, až o ně přijdu.

Kvalitní paranormálek a urban fantasy, které by mě opravdu bavily, není moc. Zkoušela jsem jich už řadu a žádné mě tolik nebavily. Sem tam se sice objevilo něco jako Arcadia Bell, ale ta měla až moc málo dílů. Na druhou stranu k pokračování četby Elemental Assassin se stále přemlouvám, protože se mi nelíbilo, jakým směrem se to všechno ubralo… ani to, že má série už šestnáct dílů a chystá se sedmnáctý.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

6 Responses

  1. Meghan napsal:

    Tak u Charley by měla být třináctka poslední a z nějakého důvodu mě to mrzí. Jsem před desítkou a tak se to zamotává, že mám vždycky dojem, že jsou ty knížky moc krátké 😀 A kvalitativně je to jedna z nej urban fantasy sérií, takže je škoda, že se u nás nechytla.

  2. Veronika napsal:

    Prosím je překlad této knihy a dalších dílů? V angličtině to opravdu nezvládám. 🙁

  3. Misha napsal:

    Kdyby měl někdo prosím info o fan překladech dílů o Charley Davidson napište mi prosím na michala.reznickova@seznam.cz. S mou angličtinou si bohužel nemůžu dovolit číst original a nakladatelství s touto sérií selhalo 🙁 což je velká škoda. Děkuji

  4. Šmejdice napsal:

    Ahoj, taky bych ráda sehnala překlad. Skončila jsem u 6 dílu 🙁 Je to fakt super čtení.
    Tak kdyby měl někdo překlad, prosím napište mi na Buffy001@centrum.cz
    Moc díky.

  5. Luke napsal:

    Zdravím, taky jsme zůstali u 6tého dílu. Angličtina u nás nám nedovolí příběh tak hltat, kdyby náhodou někdo věděl, kde sehnat další díly od 7 nahoru, dejte mi prosím vědět.
    I elektronickou verzi.
    Díky moc

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..