Filmová recenze: Rosaline

Na tenhle kousek podle knihy Rebeccy Serle jsem se chtěla podívat už dlouho, ale nějak jsem na to neměla tu správnou náladu. Až konečně teď.

Režie: Karen Maine
Scénář: Scott Neustadter, Michael H. Weber
Kamera: Laurie Rose
Hudba: Sofia Hultquist, Ian Hultquist
Hrají: Kaitlyn Dever, Bradley Whitford, Isabela Merced, Minnie Driver, Christopher McDonald, Kyle Allen, Sean Teale, Nico Hiraga, Henry Hunter Hall, Miloud Mourad Benamara, Giulio Greco

Milostný příběh, který znáte, ex, kterého neznáte.

Rosaline je svěží a komediální zvrat v klasickém Shakespearově milostném příběhu „Romeo a Julie“, vyprávěný z pohledu Juliiny sestřenice Rosaline (Kaitlyn Dever), která je také Romeovou nedávnou milostnou aférkou.

Rosaline skončí se zlomeným srdcem, když se Romeo (Kyle Allen) setká s Julií (Isabela Merced), a proto ji začne pronásledovat, plánuje překazit slavný románek a získat zpět svého chlapa.

 

 

Příběh Romea a Julie zná snad každý, ale tento příběh má zajímavou a překvapivou stranu – Rosaline. Sestřenici Julie, o které se ale v Shakespearově díle moc nedozvíme, jako to ostatně ve filmu na konci sama Rosaline zmíní. Její nápady na to, jak od sebe novou dvojici oddělit a přitom se sama vyhýbat nechtěnému sňatku, byly občas pěkně střelené.

Nejde o moc dlouhý film, ani nepřináší nic extra převratného, ale líbilo se mi, jakým způsobem byl film pojat. Kostýmy byly krásné, stejně tak prostředí, v němž se natáčelo. Vůbec bych se nezlobila, kdyby byl film o něco delší. Jen jsem přišla na to, že bych si možná měla Romea s Julií krapet osvěžit, protože například samotný závěr jejich příběhu v tomto podání byl rozhodně vtipný a realistický.

Rosaline je sympaťanda, co je rozhodnutá jít si za svým, ale nakonec vše dopadne jinak, než by sama čekala. I když jde o klasickou lehce potřeštěnou komedii, musím říct, že mi skvěle sedla do noty a rozhodně jsem se při sledování bavila.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..