Padlo mi do oka (18)

Už jsou to dva roky, co jsem naposledy dělala nějaký přehled knih nebo sérií, které bych si ráda přečetla. Nejen, že pořádně číst jsem opět začala až poslední půlrok, protože jsem do té doby neměla zase tolik času jen pro sebe nebo jsem byla tak unevaná, že jsem byla ráda jen za chvíli odpočinku… ale taky mám stále hromady knih, které jsem dosud nepřečetla. I tak mi to ale nezabránilo najít další zajímavé kousky.

Witches of West Harbor Series ~ Meg Cabot
Knihy Meg Cabot jsem si zamilovala díky Princezniným deníkům a Mediátorovi. Postupně jsem pokračovala také s jejími dospělejšími knihami, i když jsem je dosud nečetla všechny, ale ráda bych se k nim zase vrátila. Letos totiž vyjde první kniha z nové série.

Je to kouzlo, když potkáte svého partnera. V letech dospívání zamilovaná Jessica Gold seslala kouzlo, které se katastrofálně pokazilo a přineslo jí špatnou pozornost – a také doživotní zákaz členství ve Světové radě čarodějnic. Takže nikoho nepřekvapí víc než Jess, když se o patnáct let později v její malebné vesničce West Harbor objeví vysoký, pohledný člen WCW Derrick Winters a tvrdí, že je Jess Vyvolená.

Ona je Vyvolená. Nebyla vybraná snobskou elitou West Harboru, aby je stylizovala na městský ples u příležitosti třístého výročí – ačkoli Jess vlastní ten nejhezčí butik s oblečením ve městě. A taky nebyla nakonec vybrána, aby byla na WCW – každopádně ne že by Jess řekla ano, protože už skončila s jakoukoli organizací, která se snaží diktovat, co dělá „pravou“ čarodějnici. Ne, Jess byla vybrána, aby pomohla zachránit samotný West Harbor.

Jak léto končí, její síla roste. Ale právě když si Jess začíná myslet, že ona a Derrick by mohli mít určitou vlastní magii – a ne nadpřirozenou rozmanitost – Jess zjistí, že možná není tím, za koho ho považovala. A najednou se Jess ví, že musí udělat jiný druh volby: důvěřovat Derrickovi a spolupracovat s ním v boji proti zlověstné síle bojující za svržení West Harboru, nebo využít svůj dar jako vždy: udržet sebe i své srdce v bezpečí. Dokáže své kouzlo využít včas?

Sunshine Vicram ~ Darynda Jones
Daryndu Jones jsem si oblíbila díky její supernatural sarkastické sérii Charley Davidson, které u nás bohužel v českém překladu vyšly pouze čtyři díly. Já jich zatím z třinácti četla jenom sedm, ale chci se k ní vrátit, když jsem si teď konečně pořídila i poslední díl. Ovšem tohleto je její nová série, která mě svým obsahem docela zaujala.

Šerifka Sunshine Vicram najde svůj pohár více než z poloviny plný, když se malá vesnička Del Sol v Novém Mexiku stane středem národní pozornosti díky únosci, který uprchl.

Del Sol v Novém Mexiku je známý třemi věcmi: léty se smažením vajíček na cementu, silnými šálky kávy – a nyní celonárodním honbou za lidmi? Sunshine Vicram, rodačka z Del Sol, se vrátila do města jako zvolená šerifka – díky svým rozkošně všetečným rodičům, kteří ji nominovali – a očekává, že její největší vlna zločinu bude zahrnovat staršího blonďáka jménem Doug. Ale chybí dospívající dívka, únosce je na útěku a to vše Sunshine připomíná, proč opustila Del Sol. Přidejte k tomu potíže v nové škole její dcery a uneseného ceněného kohouta jménem Puff Daddy a předpověď vypadá jinak než slunečně.

Ale i mraky mají své stříbro. Tenhle má Leviho, Sunshinina sexy, vlastně-skoro-bývalého, a žhavého amerického US Marshalla. S teplotami stoupajícími všude, kam se otočí, se normálně chladná šerifka ocitá po kolena v dramatu a nebezpečí. Dokáže Sunshine čelit výzvě povinnosti – a najít únosce, který terorizuje její milované rodné město – aniž by se bezhlavě zamilovala… nebo hůř?

Gargoyle Queen ~ Jennifer Estep
Ke knihám Jennifer Estep jsem se dostala díky její urban fantasy sérii Elemental Assassin, která mě sice bavila, ale skončila jsem u pátého dílu, protože mi hrdinka přišla až moc úžasná a taková spíš typická Mary Sue. Možná bych se ale k sérii mohla vrátit, jen jsem se teď dívala, že má už 19 dílů a to je teda pěkná darda. Každopádně tato její nová série mě zaujala, snad nebude mít taky hromadu dílů.

Gemma Ripley má pověst zhýčkané princezny, kterou více zajímají hezké róby, třpytivé šperky a další frivolní věci, než učení se, jak vládnout království Andvari. Ale její pečlivě vytvořená osobnost je jen aktem, který má zakrýt skutečnost, že Gemma je mocná mágnice mysli – a špiónka.

Gemma je v utajení a snaží se přijít na to, kdo krade velké množství slzného kamene z jednoho z královských dolů Ripley, když narazí na prince Leonidas Morricone z Morty – jejího nepřítele. Gemma se snaží vyhnout pohlednému princi, ale když se ocitne za nepřátelskými liniemi, neochotně spojí své síly právě s Leem. Gemmě přichází na pomoc také Grimley, její milovaný chrlič.

Navzdory tomu, že Andvari a Morta jsou staří, zahořklí nepřátelé, mezi Gemmou a Leem jiskří nebezpečná přitažlivost. Další komplikací je Leova vražedná rodina, zejména královna Maeven Morricone, strůjce nechvalně proslulého masakru Seven Spire. Čím více se Gemma blíží k ukradnutému slznému kameni, tím smrtelnější spiknutí odhaluje. Všichni se snaží ukořistit korunu, ale na trůn může usednout pouze jedna královna…

The Osseous Chronicles ~ Ivy Asher
Na tuto autorku i sérii jsem narazila docela náhodou, díky nějaké zahraniční recenzi a řekla jsem si, že to zní docela dobře a nemuselo by to být vůbec špatné.

Síla, magie, měla přejít na někoho jiného z rodiny. Počítala jsem s tím. Ale teď je moje Grammy Ruby pryč a na mém kuchyňském stole leží kosti.

Myslela jsem, že mým největším problémem budou zahořklí příbuzní. Ale sotva jsem měla čas najít známého, než přijdou potíže. Druh, který má doutnající zelené oči a úsměv, který dokáže každou ženu otupit.

Jmenuje se Rogan Kendrick a je si jistý, že někdo loví a bere můj druh. Podle něj jsem na řadě já. Tohle je svět, jehož jsem nikdy nechtěla být součástí, ale magie nemá zájem a nebere žádné zajatce… Alespoň máme něco společného. Nevím, co si moji předkové mysleli, když si mě vybrali, ale dám jim zabrat. Jmenuji se Lennox Osseous, ale můžete mi říkat Kostěná čarodějnice.

Apollo Ascending ~ Nicole Bailey
I tato knižní série mě docela zaujala nejen svým námětem, ale i řadou pozitivních recenzí. Už jsem dlouho nečetla nějaký ten re-telling o řeckých/římských bozích.

Bůh bojující se svým osudem. Princ obtěžkaný tajemstvím. A romantika, která by mohla skončit v plamenech. Apollo je božstvo… téměř. Napůl smrtelný a odmítá zaujmout pozici boha Slunce, tráví noci přehlušováním strašidelných vzpomínek a dny se vyhýbají zodpovědnosti.

Dokud ho jeho otec nedonutí k ultimátu: Okamžitě vystoupat. Nebo strávit rok mentorováním pod protivným princem Hyacintem. Apollón a Hyacint, nuceni spolupracovat, zápasí se vzájemným pohrdáním. Ale to, co začíná jako vzplanutí podrážděním, začne hořet v něco nového. Jiskra, která, pokud se změní v plamen, by mohla spálit vše, co vždy chránili.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..