Filmová recenze: Srdce v Atlantidě

Na tento film jsem náhodou narazila v televizi a zaujal mě hlavně díky tomu, že v jedné z hlavních rolí se objevil Anthony Hopkins a toho mám ráda. Docela mě překvapilo, že jde o Kingovku.

Režie: Scott Hicks
Scénář: William Goldman
Kamera: Piotr Sobocinski
Hudba: Mychael Danna
Hrají: Anthony Hopkins, Anton Yelchin, Hope Davis, Mika Boorem, David Morse, Alan Tudyk, Tom Bower, Celia Weston, Adam LeFevre, Will Rothhaar, Deirdre O’Connell, Steve Little, John Johnson

Film nás zavádí do 50. let, kdy se éterem nesly písně Elvise Presleyho a Ameriku strašil duch studené války. Fotograf Bobby Garfield, který dostal oznámení o smrti svého kamaráda z dětství, se na Sullyho pohřbu dozví, že mezi živými už není ani jeho první láska Carol. Vydává se do čtvrti, kde kdysi všichni tři vyrůstali a vzpomíná na osudové léto, v němž se zrodily city tak silné, že ho pak provázely po celý život.

V den Bobbyho jedenáctých narozenin se k nim jako nájemník přistěhoval tajemný Ted Brautigan mimořádně vzdělaný stárnoucí muž bez minulosti. Záhy si získá zájem a obdiv chlapce, který ztratil otce a matka mu nevěnuje dostatek lásky. Přestože Bobby zprvu nechápe, proč se Ted skrývá, snaží se mu ze všech sil pomoci. Přitom od něho dostává do vínku dar, který mu už nikdy nikdo nevezme dar proniknutí pod povrch věcí a vzájemného přátelství.

 

Tohle není úplně klasická hororová Kingovka, ale spíše taková ta dramatická linka, která vás spíš chytne za srdce. A taky že se to filmu podařilo. Sice tam jistá paranormální věc byla, ale pro samotný příběh nebyla zase tolik klíčová.

Obsazení mi sedlo, zasazení příběhu i hudební podkres mi krásně zapadlo do takové té klasické odpolední seance u televize. Nevím, jestli by mě to uchvátilo v kině, film je z roku 2001 a je znát, že je trošku starší. Pro televizní odpoledne je to ideální.

Knižní předlohu jsem nečetla, takže nedokážu říct, nakolik si to je podobné, ale podle všeho film sleuje spíše první polovinu předlohy. Nejspíš je tam toho i víc dopodrobna vysvětleno, protože občas mi něco nedávalo smysl, ale ono to nebylo nic jako závažného.

Srdce v Atlantidě je fajn oddechový film, kterým vyplníte čas a díky Hopkinsovi to bude moc fajn zážitek.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..