Filmová recenze: Pád

Na filmovou adaptaci mé oblíbené andělské praštěné série jsem bya zvědavá už od chvíole, kdy jsem se dozvěděla, že se film bude natáčet. Nutno podotknout, že jsem nic světoborného nečekala.

Režie: Scott Hicks
Scénář: Nichole Millard, Kathryn Price, Michael Ross
Kamera: Alar Kivilo
Hudba: Mark Isham
Hrají: Addison Timlin, Jeremy Irvine, Harrison Gilbertson, Scout Taylor-Compton, Sianoa Smit-McPhee, Juliet Aubrey, Hermione Corfield, Leo Suter, Joely Richardson, Malachi Kirby, Lola Kirke, Chris Ashby, Daisy Head, Elliot Levey, David Schaal, Matt Devere

Luce je poslána do internátní školy pro problémové mladistvé hned poté, co je obviněna ze žhářství, během něhož zemřel mladý chlapec.

Ve škole plné zvláštních spolužáků potkává záhadného a odtažitého Daniela, který s ní ale nechce mít nic společného a až podezřele se jí vyhýbá.

Luce se snaží zjistit jeho tajemství stůj co stůj. Nejen, že jí Daniel silně přitahuje, ale přijde jí na něm i něco velmi povědomého. Jako by ho snad znala tisíce let…

Po fiasku, jakým se ukázala být adaptace Vampýrské akademie, jsem se divila, že se dočkám i adaptace téhle lehce pitomé young adult andělské série. Možná je dobře, že jsem od filmu nic moc nečekala, protože mě velice příjemně překvapil. Ano, herecké výkony nejsou rozhodně hodny obrovských ovací, ale to mi vůbec nevadilo.

Možná je to i tím, že znám knižní předlohu a pamatuju si, co se tam dělo, jelikož mi film zase tak přihlouplý nepřišel. Viděla jsem souvislosti a bavila jsem se. Věřím ale, že ti, co knihu nečetli, si budou ťukat prstem na čelo, proč se hlavní dvojice chová zrovna tak, jak se chová.

Byla jsem překvapená i tím, jak věrně se film knižní předlohy drží. Pravda, už je to delší doba, co jsem sérii četla, ale přišlo mi téměř všechno, jako v knize, včetně uhrančivých pohledů a konečného „rozuzlení“. Velký palec nahoru rozhodně i za provedení andělských křídel, protože se mi neuvěřitelně líbila… ta nebeská bitka už sice byla ujetá, ale co…

Herci byli pěkní, prostředí bylo zvolené moc dobře, vedlejší postavy nebyly jen v pozadí a tiše netrpěly, Luceiny šaty byly famózní. Všechno bylo prostě tak akorát a milé.

Pokud hledáte lehkou oddechovku, u které vám bude jedno, že něco nedává tak úplně smysl a že je tu možná jen další verze Stmívání, rozhodně se na film podívejte. Pokud máte rádi knižní předlohu, nebudete zklamaní. Já nebyla a vážně jsem si to užila.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

2 Responses

  1. Heaven napsal:

    Upřímně, filmy podle knížek vždycky bývají malinko horší, tak co můžeme čekat, když už samotná kniha nebyla zrovna moc dobrá 😀 Ale třeba se na to jednou mrknu, spíš ale z legrace 😀

  2. Iris napsal:

    Nevíte jestli se bude natáčet i dvojka mě se to moc libilo:)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..