Filmová recenze: Přízraky v Benátkách

Na nového filmového Poirota jsem se hodně těšila. I když jsem na film do kina nemohla, poměrně brzy se objevil na streamovací platformě Disney+, takže jsem si jej s radostí pustila.

Režie: Kenneth Branagh
Scénář: Michael Green
Kamera: Haris Zambarloukos
Hudba: Hildur Guðnadóttir
Hrají: Kenneth Branagh, Tina Fey, Camille Cottin, Kelly Reilly, Jamie Dornan, Kyle Allen, Jude Hill, Riccardo Scamarcio, Emma Laird, Ali Khan, Michelle Yeoh, Amir El-Masry, Lorenzo Acquaviva, David Menkin, Vanessa Ifediora

Kenneth Branagh jako slavný detektiv Hercule Poirot řeší děsivou záhadu v období po druhé světové válce.

Poirot si užívá důchod v italských Benátkách. Neochotně se účastní seance, na které uvrhne zavražděný host detektiva do zlověstného, ​​temného světa.

 
 
 
 
 
 

 

Ačkoliv jsem moc knih Agathy Christie nečetla, viděla jsem hodně seriálových a filmových zpracování. Nejen Hercule Poirot a slečna Marplová, ale i další ne tolik známé příběhy. O tomto příběhu jsem ovšem vůbec neslyšela, nebo si ho nepamatuju. O to lepší tak pro mě celý zážitek z filmu byl.

Kenneth Branagh se příběh tentokrát rozhodl zasadit do prostředí krásných Benátek a příběhu to jen prospělo. Pravda, bylo trošku zvláštní koukat na to, jak se v Itálii najednou slaví Halloween, ale vzhledem k tomu, že pořádající byla světaznalá operní pěvkyně (alespoň myslím), dalo se to zkousnout. I to tématické sezení s médiem a duchařská zápletka.

Herecké obsazení čítá několik známých tváří, i když jich není tolik jako v případě prvních dvou filmů. I tak mě ale dokázali skvěle vtáhnout do děje a nutili mě přemýšlet nad tím, kdo vlastně vraždil, jak a proč. A do toho ještě ta skvělá hudba a prostředí.

Přízraky v Benátkách jsou velice zdařilým počinem, v němž i Hercule Poirot musí uvažovat nad tím, jestli něco jako záhrobí a přízraky zemřelých opravdu existuje, nebo jsou lidé jen šarlatáni. I tentokrát jsem se skvěle bavila a doufám, že se dočkáme dalšího filmu.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..