Odkaz

Autor: Elle Kennedy
Originální název: The Legacy
Český název: Odkaz
Knižní série: Off-Campus (Off-Campus)
Díl: pátý
Žánr: new adult, romance, erotika
Věková hranice: 18+
Moje hodnocení: 4 hvězdičky

Čtyři příběhy. Čtyři páry. Tři roky života po promoci…

Jedna neplánovaná svatba.

Jedna žádost o ruku.

Jedna plánovaná svatba.

A jedno nečekané těhotenství.

Život po vysoké není pro Garetta a Hannu, Logana a Grace, Deana a Allie a Tuckera se Sabrinou takový, jak si ho představovali. Mají sice jeden druhého, zároveň však čelí životním problémům, na které je čtyři roky studia na Briarově univerzitě nepřipravily. Jak se ukázalo, najít lásku je pro tyto čtyři páry ta snazší část. Dospět je mnohem těžší…

Nakladatel: Elle Kennedy Inc. (EN), Baronet (CZ)
Počet stran: 336 (EN), 344 (CZ)
Vazba: Brožovaná (EN)
Vydání v USA: 21.9.2021
Vydání v ČR: 1.1.2022

Datum četby: 6 dní, říjen 2023, v češtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Ty časté chyby v textu mě docela štvaly.

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autorky

Můj názor: Přiznám se, že jsem se ke čtení téhle série dostala po nějaké době díky společnému čtení prvního dílu, který online „pořádal“ Baronet. A to jen díky tomu, že monopolní kolos jménem Albatros pohltil další dříve samostatné nakladatelství a potřeboval nějak nakopnout marketinogovu komunikaci „nové žhavé éry“ nakladatelství a rozšířit se tak mezi dřívější výhradné uctívače CooBoo. A to se jim podařilo. Téhle marketingové masírce jsem totiž neunikla ani já, i když jsem dlouho otálela.

Neskončila jsem ale jen u prvního dílu a přečetla si rovnou všechny čtyři původní díly, abych si jako třešničku mohla dát poslední povídkovou sbírku, která se odehrává tři roky od původních příběhů a my se tak dozvíme, co se s našimi hrdiny dělo dál. Některé příběhy mě bavily víc, u některých jsem občas přeskakovala stránky, abych se dozvěděla, jak to bude pokračovat dál.

Nápad s posednutou putující panenkou je sice zajímavý a vzájemně příběhy propojí, ale už po druhé povídce se to trochu zají a spíš otravuje. Jde o hezké završení povedené romantické série z hokejového prostředí. Jen mi čtení kazily chyby v textu, kterých bylo na můj vkus až moc.

Bohužel mám obavy, že se v budoucnu podobných chyb v knihách objeví víc, přece jenom je to o knihách Albatrosu poslední roky známo. Nejen že jde kvalita některých překladů výrazně dolů, ale korektura a celkově práce některých redaktorů je k prdu. Doufejme, že se i pod novým vedením dočkáme stejně peprných romancí, aby si na své přišli i ti, co v anglickém jazyce číst nemůžou nebo nechtějí. Nejspíš se pustím i do spin-offové série, i když o té jsem četla, že prý není tak dobrá. Nechám se ale ráda překvapit.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..