Loathe to Love You

Autor: Ali Hazelwood
Originální název: Loathe to Love You
Žánr: new adult, romance, humor, erotika
Věková hranice: 18+
Hodnocení: 4 hvězdičky

Mara, Sadie a Hannah jsou především kamarádky, vědkyně odjakživa. I když je jejich studijní obory zavedou do různých koutů světa, všechny se shodují na této univerzální pravdě: pokud jde o lásku a vědu, protiklady se přitahují a soupeři vás rozpálí…

Nakladatel: Berkley Books (EN)
Počet stran: 370 (EN)
Vazba: Brožovaná (EN)
Vydání v USA: 3.1.2023
Vydání v ČR: nevyšlo

Datum četby: 6 dní, březen 2023, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Na vyšším hodnocení má rozhodně zásluha poslední novela a bonusovka, jinak je ten zbytek meh…

Oficiální stránky knihy
Oficiální web autora

Můj názor: Rozhodla jsem se, že ještě napíšu menší názorovou recenzi na sbírku všech tří novelek a krátké bonusovky, i když jsem psala mini recenze na jednotlivé novely. Ačkoliv se mi autorčiny příběhy nečetly špatně, všimla jsem si, že jsou si její postavy až moc podobné, až to začne být otrava.

Hlavní hrdinky jsou chytré, drobné, nejsou zrovna sexuální mašiny a věčně bojují se společností ovládanou muži. Hlavní hrdinové jsou většinou zadumaní, chytří, vysocí, sexy as hell a hlavně obrovští, což autorka nezapomene několikrát zmínit. Většinou jde o velice jednoduché zápletky, které kopírují už dávno zavedené příběhy. Všechny sexuální scény jsou něčím zvláštní.

Jeden nemá zrovna dvakrát rád sex, další se sexu spíš bojí, jiný je spíš sexuální puberťák. Všechny sexuální scény mají něco, co není úplně normální, jako by se tím autorka chtěla přiblížit všem, co nejsou zrovna dvakrát sexuálně náruživí a říct jim, že je to přece úplně normální. V každé secuální scéně se hlavní hrdina hrdinky ptá, jestli ji může ošukat, ke všemu vlastně potřebuje informovaný souhlas, což je na jednu stranu super směr, na druhou stranu je to trochu out a úplně jsem na to v romancích nenarazila. Taky dost často používá stejný popis v průběhu sexuálních scén.

Když nebudete číst několik autorčiných knih za sebou, asi vás ta podobnost jak přes kopírák tolik do očí bít nebude. Příběhy nejsou špatné, utíká to docela rychle a je fajn, že se v hlavních rolích objevují vzdělané ženy a ne jen naivky. Jen je škoda, že se to nekonečné skuhrání na pracovní nespravedlnost vůči pohlaví začne časem zajídat. A to jsem sama inženýrka a v podoném světě se už roky pohybuju, takže bych měla být jasná cílovka.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..