Below Zero

Autor: Ali Hazelwood
Originální název: Below Zero
Knižní série: The STEMinist Novellas
Díl: třetí
Žánr: new adult, romance, humor, erotika
Věková hranice: 18+
Hodnocení: 5 hvězdiček

Hannah z toho má špatný pocit. Nejenže se jako letecká inženýrka NASA ocitla zraněná a uvízla na vzdálené arktické výzkumné stanici – ale jediná osoba ochotná podniknout nebezpečnou záchrannou misi je její dlouholetý rival.

Ian byl pro Hannah mnoho věcí: padouch, který se pokusil vetovat její výpravu a zničit její kariéru, muž, který hraje v jejích nejlahodnějších snech… ale nikdy nehrál na hrdinu.

Tak proč riskuje všechno, aby tu byl? A proč se jeho přítomnost zdá jejímu srdci stejně nebezpečná jako přicházející sněhová bouře?

Nakladatel: Berkley Books (EN)
Počet stran: 139 (EN)
Vazba: Brožovaná i vázaná (EN)
Vydání v USA: 5.4.2022
Vydání v ČR: nevyšlo

Datum četby: 1 den, březen 2023, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Překvapivě mi tahle novela přišla nejlepší.

Oficiální stránky knihy
Oficiální web autora

Můj názor: Poslední z novelek o třech kamarádkách a ačkoliv většina lidí v recenzéch píše, že se jim příběh moc nelíbil, mně přišel rozhodně nejlepší. Možná je to tím, že tentokrát se autorka více rozepsala o vášni hlavní hrdinky k vědě a jak se vůbec k té vášní dostala. V předchozích novelách mi to docela chybělo, přišlo mi to jen povrchové, přitom tady to bylo vše daleko uvěřitelnější.

Hlavní hrdinka Hannah byla úplně jiná než její dvě kamarádky. Stejně tak byl její příběh daleko zajímavější a rozhodně i dramatičtější. Pravda, celá ta záchrana byla možná trošku přitažená za vlasy, ale rozhodně jsem jí a Ianovi fandila už do začátku. Oba dva byli totiž opravdoví nerdi.

Navíc jsem se toho dozvěděla víc o NASA a o misi na Mars, což mě osobně teda hodně bavilo. Nevím, nakolik to je pravda, ale sežrala jsem všechno i s navijákem. A hlavně jsem se bavila. Hodně.

Rozhodně jde o nejlepší příběh, který by si zasloužil samotnou knihu. Možná proto se autorka rozhodla napsat Love on the Brain, kde se zase do světa NASA okrajově podíváme.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..