Sumárum za duben, květen, červen 2023 – část první

Další tři měsíce za námi a naše knižní sbírka se zase významně rozrostla. Když jsem to dávala dohromady, docela mě překvapilo, kolik toho vlastně je. Ale to jen díky různým výrazným slevám, díky nimž jsem nakupovala, hlavně teda do zásoby.

Knihy, které jsem koupila:

Díky velkým slevám na Knižním klubu jsem si doobjednala kousky, po kterých jsem pokukovala už dlouho. Můj rodokmen mám v hledáčku už hodně dlouho, takže když bylo k mání za super cenu, pořídila jsem si ji. Kuchařku NAŠE mám taky na seznamu knih už od chvíle, kdy jsem viděla, že na ni autorka/influencerka dlouho pracuje.

První člověk se mi moc líbil jako film, takže mě zajímala i knižní verze a když byla za 30 korun, tak jsem neváhala. Knihy Vi Keelnad mám docela ráda, sice jsem je všechny v originále nečetla, ale některé jsem si pořídila také v českém vydání. Bez závazků tak rozšiřuje mou českou sbírku vydání, snad si dopořídím i ty další. No a Kniha samolepek byla prostě tak nějak navíc. když měla taky fajn cenu a rozhodně ty samolepky využiju.

Ačkoliv jsem kdysi tak úplně nepřišla na chuť sérii o Mercedes Thompson, mám doma od Patricie Briggs tak 13 knih téhle série a spin-offu a chtěla bych si ji postupně dokoupit. Tyhle kousky jsem si pořídila na Knihobotovi. Měla jsem tam totiž nějakou částku nasbíranou za prodané knihy, tak jsem zbytek jen doplatila.

Stejně tak se mi za rok nastřádala pěkná částka prodaných knih na Reknihách, takže jsem si doplnila svou sbírku doma. Nesměla chybět Smrtící bílá, další v sérii Cormorana Strieka od J.K.Rowling píšící pod pseoudonymem Robert Galbraigh. Istalské léto je další kniha od Jennifer Probst, která vyšla v českém překladu a v květnu jí vyšla další. Tyhle její romanťárny mám dost ráda, sice jsou dějově docela jednoduché, ale skvěle se u nich relaxuje. Ke koupi knihy Velká cesta k sobě samému mě vlastně inspiroval seriál Krásné maličkost, jenž z knihy a časopisových sloupků autorky vychází. Jsem zvědavá, jaké to vůbec bude.

Krverůž sice vyšla už hodně dávno a ani nemá moc dobré recenze, ale říkala jsem si ji, že si ji přečtu a pak ji nejspíš zase posunu dál. Sarah Andersen a její komiksové stripy mám ráda, takže jsem si nenechala ujít ani její krátké příběhy v knížce Tesáky. No a protože jsem kdysi strašně žrala Witch komiksy a i seriál nebyl špatný, než ho zrušili, koupila jsem z nostalgie za pár kaček i tyhle dva kousky. Dcerka si třeba jednou taky počte.

Vzhledem k tomu, že mi někde v drubnu přišel email z BookDepository, že brzy úplně skončí, rozhodla jsem si alespoň naposledy za dobrou cenu doplnit svou sbírku knih. Přece jenom to bylo skvělé místo pro cizojazyčné knihy, kde měli nejen velký výběr a skvělé ceny, ale i poštovné celosvětově zdarma. Bohužel je koupil Amazon a po pár letech se rozhodl konkurenci konečně utnout tipec. Velká škoda.

Dokoupila jsem si tedy poslední díl série od Daryndy Jones, novelku Diamond Fire navazující na pokračující trilogii od Ilony Andrews a taky menší novelku Magic Stars jiné její spin-offové série. Mám ten jejich styl vyprávění a vymyšlené světy vážně ráda. Snad se brzy dočkám dalších dílů a nejspíš se zkusím pustit i do jiných jejich knih.

Když mělo Knihcentrum výjimečně slevy na romantické knihy, koupila jsem si u nich Lásku nadivoko, kterou jsem už dříve četla v originále. Totéž platilo i o knize Zlatá, jejíž pokračování vyjde v českém překladu koncem července. Tahle série by vám rozhodně neměla uniknout, protože je to skvěláý re-telling.

A protože se na Knižní klubu objevil Deníky Alana Rickama ve VIP slevě, neváhala jsem a knihu si koupila. Sice někteří v recenzích na knihu psali, že jde prostě jen o deníkové zápisy a že je to docela nudná kniha, já jsem na ni zvědavá. Přece jenom jsem Rickamana neměla ráda jen díky roli Snapea, ale už díky mému oblíbenému filmu Robin Hood, Láska nebeská nebo Smrtonosné pasti. Od září nás čeká nástup do školky, takže jsem od rodičů dostala kousek Jak přežít školu, která byla taky dlouhodobě ve slevě za fajn slevu, takže jsem zvědavá, co se přiučím.

Vzhledem k tomu, že má moje dcera už 2 roky, snažím se před spaním zavést ritjuál čtení pohádek a u Svojtky jsem našla pěknou řadu knih pohádek pro 2, 3, 4 a 5ti leté děti ve stejném provedení. Pro dvouleťáky tam sice tolik pohádek není a jsou tam spíš nějaké ty básničky a obrázky, ale nebyla díky slevě na Knihcentru nijak extra drahá a určitě pořídím časem i další díly.

Na Knihcentru se mi podařilo najít za faj cenu i Sapphire Flames, takže jsem dlouho neváhala. Emerald Blaze a Ruby Fever jsem našla za pěkné ceny na Megaknihách, takže se mi podařilo doplnit celou vydanou sérii Hidden Legacy. Velká škoda, že tahle série nevychází taky v češtině, je totiž naprosto boží.

A vzhledem k tomu, že je tenhle příspěvek už opravdu hodně, hodně dlouhý, rozhodla jsem se ho rozdělit na dva. Zbytek přehledu koupených knih tedy najdete v pokračování zítra.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..