A Queen of Thieves & Chaos

Autor: K.A. Tucker
Originální název: A Queen of Thieves & Chaos
Knižní série: Fate & Flame (Osud & plamen)
Díl: třetí
Věková hranice: 18+
Žánr: new adult, fantasy, romance, erotika, humor, magie, zvláštní schopnosti, démoni, upíři
Moje hodnocení: 5 hvězdiček

„Zradil jsi svého bratra, abys ukradl zlomenou korunu.“

Království stojí na pokraji chaosu. Atticusovo sevření říše pokulhává, a jak se hrozby objevují stále blíže k domovu, je hnán ke stále zoufalejším činům, aby si udržel moc.

S osudem Isloru nyní stojí Zander, aby bránil Velkou propast před blížící se armádou Ybarisanů. Když jsou královské síly rozptýlené, musí riskovat nepravděpodobná nová spojenectví.

A za zdmi Ulysede čekají tajemství na jeho novou královnu. Romeria ví, že cesty skrytého města ji dovedou k odpovědím. Budou však stačit k záchraně říše – nebo je jejich osud již zpečetěn?

Nakladatel: K.A. Tucker Books Ltd. (EN)
Počet stran: 606 (EN)
Vazba: Brožovaná (EN)
Vydání v USA: 5.9.2023
Vydání v ČR: nevyšlo

Datum četby: 2 dny, duben 2024, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Naprosto boží. Tenhle díl byl teda spíš jako fantasy seriál s tím střídáním pohledů, ale kruci… poslední díl bude až v září.

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autorky

Můj názor: Jsem ráda, že jsem se mohla pustit do třetího dílu hned po skončení toho druhého, protože jsem čekala, že to zase bude pořádná jízda. A taky že byla. Zatímco v první knize jsme vše sledovali jen očima Romy, v druhé se do příběhu občas zapojil i pohled Zandera.

Ve třetí knize se ovšem na celý vývoj příběhu díváme hned z pěti různých úhlů z různých částí země, což může být ze začátku hodně matoucí. Ke konci knihy jsem si přišla jako při sledování fantasy seriálu, kdy se skákalo z jednoho místa do druhého, aby se vše na konci ještě víc zamotalo.

Romantická linka mezi Romy a Zanderem je teď spíše na úrovni pevnějšího vztahu, kdy jeden podporuje druhého a dal by za něj život. Proto se nejspíš autorka rozhodla nabídnout nám lechtivější chvíle spíše díky další nečekané dvojici, která si k sobě našla cestu, která ovšem může dopadnout všelijak.

Příběh má stále neuvěřitelný spád, plno akce, zvratů a odhalení, že se nestačíte divit. Ano, občas to u Romy zavání příznaky Mary Sue, ale po tom všem jsem si už na to asi zvykla, nebo jsem to spíš přijala jako jednu z jejich mnoha vlastností. Protože Romy si nenechá jen tak poroučet a vždycky bude bojovat za slabé, i když to ne vždy musí dopadnout dobře.

Čtení jsem si i tentokrát užila, při čtení i poslouchala playlist přímo od autorky na Spotify, takže mě to bavilo o to víc. Některé věci jsou v příběhu možná vysvětlené až moc rychle a některé zvraty možná až moc jednoduché, ale čert to vem, já jsem to žrala. Jsem ráda, že teď musím čekat jen do září, kdy se dozvím, jak to všechno skončí a kdo z mých oblíbenců přežije.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..