Something Wilder

Autor: Christina Lauren
Originální název: Something Wilder
Žánr: adult, romance
Věková hranice: 18+
Hodnocení: 4 hvězdičky

Díky tomu, že Lily vyrůstala jako dcera notoricky známého hledače pokladů a věčně nepřítomného otce Dukea Wildera, rozhodně tuto profesi zrovna nemilovala. Stejně jako věčně prázdnou kapsu. Lily je však vynalézavá, proto nyní používá Dukeovy kýžené ručně kreslené mapy, aby prováděla turisty při hledání falešných pokladů skrz červené skalní kaňony Utahu.

Účty to sice zaplatí, ale nezůstává dost na to, aby si splnila sen o odkoupení milovaného ranče, který její otec před lety prodal. A rozhodně ne dost na to, aby se vypořádala s pohledem na muže, kterého kdysi milovala, jak se vrací do jejího života s přáteli připravenými vyrazit na stezky. Upřímně řečeno, Lily by ho nejradši vzala do divočiny – a nechala ho tam.

Leo Grady věděl, že fata morgány jsou věci v poušti, ale sotva opustili civilizaci, když se v mihotavém světle táborového ohně zaostřila silueta jeho největší lítosti. Leo, připravený nechat minulost za sebou, nechce nic jiného, ​​než se znovu spojit se svou první a jedinou láskou. Bohužel, Lily Wilder zajímá jen byznys a nakreslí v písku jasnou hranici: nikdy se to nestane.

Ale když se výlet děsivě a směšně zvrtne, skupina přemýšlí, zda možná legenda o ukrytém pokladu nakonec nebyla jen trikem. Je tu šance napravit křivdy – z Dukeovy minulosti i jejich vlastní –, ale pouze pokud se Leo a Lily dokážou postavit své minulosti a spolupracovat. Sami pod hvězdami v izolovaných a nebezpečných bludištích Canyonlands se Leo a Lily musí rozhodnout, zda budou riskovat své životy a srdce kvůli dobrodružství svého života.

Nakladatel: Gallery Books (EN)
Počet stran: 384 (EN)
Vazba: Brožovaná i vázaná (EN)
Vydání v USA: 17.5.2022
Vydání v ČR: nevyšlo

Datum četby: 6 dní, říjen 2022, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Zajímavý kousek, bavila jsem se.

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autorek
Oficiální blog autorek

Můj názor: Když už jsem se pustila do novinek oblíbené autorské dvojice, dala jsem si jako nášup další. Tentokrát mělo jít o krapet akčnější kousek a o klasickou romanci druhé šance na lásku. A přesně to jsem taky dostala.

Hlavní dvojice je trochu zvláštní. Samozřejmě jsou oba pohlední, přitažliví a chytří. Ale díky jednomu osudovému nedorozumění se jejich cesty rozejdou na deset let, a když se pak zase sejdou, je to všechno daleko dramatičtější, než by si oba mysleli. Svět se jim oběma zase převrátí vzhůru nohama.

Musím říct, že jsem nečekala, jak moc dobrodružná tahle kniha bude. Ze začátku totiž všechno vypadalo docela jednoznačně. Zápletka byla docela jasná, příběh se ubíral ovšem úplně jiným směrem, než bych čekala. Ani tolik překvapivých zvratů ovšem nedokázalo zakrýt lehce kýčovité chvíle, kdy oba hrdinové vzpomínali na ty sexy chvíle, co spolu zažili před deseti lety, kdy byli ještě oba mladí a naivní. Bohužel mi občas přišly nucené a takové bezduché.

Jinak šlo ale o pěknou romanci o tom, že by si lidé měli odpustit a dát druhou šanci, pokud je to možné. Celé to „hledání pokladu“ bylo moc hezky vymyšlené, ale chvílemi jsem se u nich nudila. Mohlo těch vodítek být míň. Možná i těch zvratů. Člověk občas nevěděl, na čem je. I tak je to skvělý kousek, u kterého se pobavíte a hrdinům budete držet pěsti až do samotného konce. Snad brzy vyjde v překladu také u nás.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..