Osud hněvu & plamene

Autor: K.A. Tucker
Originální název: A Fate of Wrath & Flame
Český název: Osud hněvu & plamene
Knižní série: Fate & Flame (Osud & plamen)
Díl: první
Věková hranice: 18+
Žánr: new adult, fantasy, romance, erotika, humor, magie, zvláštní schopnosti, démoni, upíři
Moje hodnocení: 5 hvězdiček

Zručná zlodějka Romeria krade šperky pro newyorskou mafii. Po sérii záhadných událostí se však ocitne v říši soupeřících trůnů, válčících elfských společenství a živelné magie. Když se probudí v těle proradné elfí princezny, rychle jí dojde, že se zapletla do smrtícího spiknutí.

Svoji skutečnou identitu teď musí ukrýt hlavně před králem Zanderem, princezniným snoubencem, který ji ze srdce nenávidí. Jenže hranice mezi láskou a nenávistí je tenká… a brzy nastane čas, aby Romeria zjistila, kým skutečně je.

Nakladatel: K.A. Tucker Books Ltd. (EN), Fragment (CZ)
Počet stran: 547 (EN), 528 (CZ)
Vazba: Brožovaná (EN, CZ)
Vydání v USA: 20.5.2021
Vydání v ČR: 25.1.2024

Datum četby: 2 dny, duben 2024, v češtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Tohle mě bavilo daleko víc, než jsem čekala.

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autorky

Můj názor: Knihu jsem si koupila kvůli tomu, že mám ráda autorčinu romantickou sérii Deset malých nadechnutí. Jak sama v předmluvě píše, většinou píše romance a eroticky laděné knihy. Proto mě docela překvapilo, že se před pár lety rozhodla vydat fantasy knihu, která vedla rovnou k celé sérii. Tak úplně jsem nevěděla, co od toho čekat. A možná i proto mě to tolik chytlo.

Hlavní zápletka se může zdát místy až moc překombinovaná, ale kruci… komu by se nelíbilo ocitnout se v magickém světě, být elfskou princeznou, budoucí královnou… a bojovat každou vteřinu o vlastní život v politicky nestabilním a velice nebezpečném prostředí? Dobře, některým asi ne, ale já to žrala od začátku do konce.

Konečně nějaký pořádný fantasy svět. Konečně nejde všem jenom o to, kdo koho a kde ojede, hlavně kolika možnými způsoby. Nejsou tu nekonečné popisy neuvěřitelného chtíče. Nejsou tu všichni děsně sexy a nepřemožitelní. Možná je to občas lehce přitažené za vlasy a trochu neuvěřitelné, ale čert to vem. Tohle bylo pletichaření přesně podle mého gusta.

V prvním díle série společně s hlavní hrdinkou naprosto tápete, kde to jste, co se to dějě a hlavně proč se to všechno děje. Občas si říkáte, že některé postavy přece nemůžou být až tak zabedněné, nebo jim nemůže jen tak něco projít. Ale přiznám se, že mi to vůbec nevadilo. Všechno totiž bylo správně vyvážené a hlavně se pořád něco dělo. A to nemluvím o tom neuvěřitelném slow burnu mezi hlavními hrdiny, co se chtějí spíš vzájemně zabít, ale tak úplně to nejde, protože informace jsou důležitější než pomsta.

Po všech těch prvoplánovaných ojížděčkách ve fantasy a nově stvořeném pojmu „romantasy“, kterým se teď všichni ohánějí, je tahle série příjemným svěžím větrem a divím se, že není propagovaná daleko víc než dračí Čtvrté křídlo. Protože tohle je kniha, co vás chytne a jen tak nepustí. Velká škoda, že se nejspíš na český překlad druhého dílu bude muset tak rok čekat. Tady mají výhodu ti, kteří dokážou číst v angličtině, protože já jsem se prostě musela hned vrhnout na pokračování.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..