Dvarát za uherský rok

Autor: Christina Lauren
Originální název: Twice in a Blue Moon
Český název: Dvarát za uherský rok
Žánr: adult, romance, humor, erotika
Věková hranice: 18+
Hodnocení: 1 hvězdička

Seznámili se během jejího čtrnáctidenního pobytu v Londýně, kam vyrazila s babičkou na oslavu ukončení střední školy, a takřka okamžitě se do sebe zamilovali. Společně se dělí o své naděje a sny a také nejintimnější tajemství. Tate se Samovi – jako vůbec prvnímu a jedinému člověku na světě – svěří, že je pečlivě utajovanou dcerou jednoho z nejslavnějších herců, a když ji její láska zradí, má pocit jako by se jí jednou provždy zhroutil svět.

O čtrnáct let později je z ní ale úspěšná herečka, filmová hvězda stopovaná bulvárem, pro kterou je zklamání z prvního vztahu jen vzdálenou, byť stále bolestnou vzpomínkou. Připravuje se na hlavní roli ve filmu, kde se má poprvé setkat při práci se svým otcem, a ani ve snu netuší, koho při natáčení potká. Samozřejmě Sama, z kterého je scenárista připravovaného filmu a především nesmírně atraktivní sebevědomý muž, ještě přitažlivější, než jak si ho pamatuje z mládí. Setkání s člověkem, který ji zradil, ji staví před těžká rozhodnutí: Je špatnost a zrada ospravedlnitelná dobrými úmysly? Může se to, co člověk většinou zažije jen jednou za život, stát dvakrát?

Nakladatel: Gallery Books (EN), Jota (CZ)
Počet stran: 358 (EN), 334 (CZ)
Vazba: Brožovaná i vázaná (EN, CZ)
Vydání v USA: 22.10.2019
Vydání v ČR: 29.6.2022

Datum četby: 4 dny, duben 2023, v češtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Tohle bylo velký špatný teda.

Oficiální web autora
Oficiální blog autora

Můj názor: Přiznám se, že tohle se mi nepíše moc lehce. Autorské duo Christina Lauren napsalo jednu z mých nejoblíbenějších erotických sérií, Božský bastard. Občas mám ale pocit, jako by to s jejich romancemi bylo nahoru dolů. Jsou kousky, které mě vážně chytnou a baví, a pak jsou kousky, u nichž se neskutečně nudím. Bohužel tohle byl jeden z nich.

Příběh je časově rozdělený na tehdy a teď, jenže já vůbec neměla pocit, že hlavní hrdinka Tate vůbec nějak zestárla a zmoudřela. Celou dobu mi přišlo, že jí je těch neuvěřitelných naivních 18 let. První půlka knihy se mi neuvěřitelně táhla a přiznám se, že mě prostě nudila. Skok v čase jsem sice uvítala, ale i ten mě neuvěřitelně nudil.

Nechápu, jak Tate nedošlo, o kom vlastně ten scénář je. Buď tehdy jako mladší nedávala vůbec pozor, co jí vlastně Sam vypráví, anebo je prostě úplně dutá. Absolutně jsem jí nežrala, že se z ná stala úspěšná herečka, ty scénářové vsuvky mě upřímně otravovaly. Společné shledání Tate a Sama a jejích bouřlivá scéna v dodávce přišlo zničehonic. A přišlo mi to nucené.

Nevím, jestli mi tentokrát nesedl český překlad, když většinou čtu jejich knihy v originále, ale tohle mi prostě nesedlo. Od začátku do konce to bylo meh, nudné, hlavní hrdinové nesympatičtí až hrůza. Velká škoda.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..