Vampire Academy: The Graphic Novel

Autor: Richelle Mead
Originální název: Vampire Academy
Knižní série: Vampýrská akademie (Vampire Academy)
Díl: první
Žánr: young adult, fantasy, magie, zvláštní schopnosti, upíři
Moje hodnocení: 4 hvězdičky

Po dvou letech na útěku jsou nejlepší kamarádky Rose a Lissa dopadeny a vráceny na Akademii svatého Vladimíra, soukromou střední školu pro upíry a polokrevné. Je plná intrik, nebezpečí – a dokonce i romantiky.

Vstupte do jejich temného, fascinujícího světa prostřednictvím nové série 144stránkového plnobarevného grafického románu. Celý první román Vampýrské akademie byl adaptován Leigh Dragoon a pod dohledem Richelle Mead, zatímco krásné umění uznávané britské ilustrátorky Emmy Vieceli oživuje příběh.

Nakladatel: Razorbill (EN)
Počet stran: 144 (EN)
Vazba: Brožovaná (EN)
Vydání v USA: 23.8.2011
Vydání v ČR: nevyšlo

Datum četby: 2 dny, září 2023, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: No nakonec jsem si na tu ilustraci zvykla.

Oficiální blog autorky
Oficiální stránky autorky

Můj názor: Už je to 12 let, co tahle grafická novela vyšla a já se teprve po dvanácti letech odhodlala, že se do ní přece jenom pustím. Vyhýbala jsem se knize tak dlouho pro to, že se mi novela už od začátku nelíbila stylu ilustrací. Tak úplně mi totiž nesedla k tomu, jak jsem si hlavní postavy příběhu představovala. Přiznám se, že nejvíc se mé představě přiblížilo filmové zpracování, ačkoliv i seriálový Dimitrij docela stál za to.

Každopádně jsem se rozhodla dát novele šanci a překousnout to, jak je vše vyobrazeno. Přece jenom každý má holt své představy. Vzhledem k tomu, že příběh moc dobře znám, nemělo mě už moc co překvapit, a tak jsem se víc věnovala jednotlivým vyobrazením. Na styl jsem si rychle zvykla, takže mi děj docela i utíkal.

Tento rok jsem se rozhodla rozšířit si svou sbírku Vampýrské akademie nejen o tento první díl grafické novely, ale také jsem si koupila celou sérii v novém vydání. Říkala jsem si, že bych si po těch letech mohla knihy znovu přečíst a zkusit je zrecenzovat jinýma očima. Přece jenom tehdy jsem sérii naprosto žrala a dodnes patří k mým top YA upířím knihám vůbec. Je ale pravděpodobné, že po těch letech čtení a knižního blogování to vše uvidím trochu jinak… anebo se nechám unést na vlně nostalgie. Uvidíme.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

1 Response

  1. Joli napsal:

    Mě Vampýrská akademie úplně minula, upíři mě nijak nelákají, ale pořídím jako dárek kamarádce, bude nadšená :D! Děkuji za tip.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..