RC review: Neznámý žalm

Autor: Laura Thalassa
Originální název: A Strange Hymn
Český název: Neznámý žalm
Knižní série: Handlíř (The Bargainer)
Díl: druhý
Věková hranice: 18+
Žánr: new adult, paranormálno, fantasy, romance, erotika, new adultmagie, víly, vlkodlaci

Siréna a družka Desmonda Flynna Callypso unikla ze spárů šíleného krále Karnona. Jeho děsivé vězení se na ní trvale podepsalo, tím však její strasti zdaleka nekončí. Callie a Des se vydávají do Říše flory, aby pokračovali ve svém pátrání.

Záhy zjišťují, že najít Zloděje duší je pouze jeden z mnoha jejich problémů. Na světě neexistuje krutější místo než vílí dvůr a před intrikami králů a královen nemůže Callypso ochránit ani Handlířova magie.

Víly hrají nebezpečné hry. Některé touží po lásce nebo po pomstě, jiné baží po lidském mase a pár jich sní o věcech tak zvrácených, že je nelze ani vyslovit. Jedno je jisté: nikdo není tím, kým se zdá být. Dokonce ani Desmond.

Také Říše flory má záhad víc než dost: od krvácejících stromů po ocejchované otroky a nezvěstné stráže. V království všeho, co roste, klíčí cosi temného, a když si Callie nedá pozor, přijde o všechno, na čem jí záleží. Včetně jí samotné…

Na pokračování Rapsodie jsem se hodně těšila, protože mě první díl trilogie o Handlíři chytnul díky zajímavé zápletce a samozřejmě také díky hlavním hrdinům. Příběhů o nemilosrdném světě víl je poměrně dost, takže je o to těžší přijít s něčím neokoukaným. Ale Lauře Thalassa se to povedlo.

Neznámý žalm mě dokázal vtáhnout už od začátku, protože navázal na poměrně dramatické události předchozí knihy. Z Callie se sice zatím nestala víla, ale narostla jí křídla, z rukou se jí staly spíš pařáty a stále se vyrovnává s tím, co jí provedl vílí král z Říše fauny.

Společně s Desem pátrají po tom, proč se vílí válečnice stále neprobouzejí a proč jde z jejich dětí čirá hrůza. Kousek po kousku sbírají střípky informací, aby dokázali vílám pomoci. Des musí ovšem plnit také své královské povinnosti, a proto se společně s Callie vydá zúčastnit se Slunovratu. Ani v Říši flory ale nebudou v bezpečí. Kromě zrádné vílí politiky na ně čeká daleko větší nebezpečí, které rozhodně nečekali.

Autorka i tentokrát vygradovala zdánlivě pomalý příběh do finále, u kterého jsem hltala kapitolu za kapitolou, abych stejně jako hrdinové vůbec přišla na to, co nebo kdo za vším stojí. Líbilo se mi také postupné odkrývání minulosti Dese i uštěpačné poznámky Calliiny kamarádky.

Občas se to sice netvářilo úplně jako paranormální romance a hlavní hrdinka byla až moc naivní, ale příběhu to nijak neuškodilo. Kniha byla zase o chlup lepší, ale i přesto dávám zasloužené 4 hvězdičky a nemůžu se dočkat posledního dílu. Pokud si to autorka nepokazí, bude to pořádný nářez.

Knihu si můžete objednat na stránkách internetového eshopu Mystery Press.

Chtěla bych touto cestou poděkovat Mystery Press za poskytnutý recenzní výtisk.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..