Filmová recenze: Nimona

Na tenhle animák jsem narazila úplně náhodou pár dní před tím, než se měl objevit na Netflixu a mile mě překvapilo, že vychází z grafického románu Noelle Stevenson.

Režie: Nick Bruno, Troy Quane
Scénář: Robert L. Baird, Lloyd Taylor
Hudba: Christophe Beck
Hrají: Chloë Grace Moretz, Riz Ahmed, Frances Conroy, Indya Moore, Lorraine Toussaint, RuPaul, Beck Bennett, Sarah Sherman, Julio Torres

Nimona sleduje příběh Ballistera Boldhearta (Riz Ahmed), padoucha, který byl obviněn ze zločinu, který nespáchal.

Aby očistil své jméno, neochotně se spojí s teenagerkou jménem Nimona (Chloë Grace Moretz), zlomyslnou měňavkou, kterou měl Ballister zabít.

Místo toho se musí spolehnout na jedinou osobu v království, která není proti němu.

 
 
 
 
 

 

O komiksu jsem věděla, ale nikdy jsem ho nečetla. Díky tomuhle filmu jsem si ho ale rozhodla pořídit a těším se, až se do něj pustím. Film byl totiž naprosto skvělý a můžu ho všemi dvaceti doporučit úplně všem.

Základní premisa byla docela jednoduchá, takže si člověk myslel, že ví, do čeho jde, ale opak byl pravdou. Sice je trošku divné, že v moderní technické době existují rytíři, co se okolo sebe ohánějí převážně ostrým mečem, ale člověk si na to brzo zvyknul. Animace filmu úplně nekopíruje komiksový styl, ale pro animák je to logičtější. Přece jenom to není manga, která se dá lehce převést do anime.

Prostředí je skvělé, hlavním postavám fandíte až do konce, animace a hudba jsou ruku v ruce, všechno je pěkně vyvážené. Možná se tu a tam objeví dějově nelogičnost, ale ono to moc nevadí. Já se skvěle bavila od začátku do konce. Nimona je totiž naprosto úžasná postava, bylo vidět, že si její dabing Moretz opravdu vychutnávala.

Nimona má švih, akci, humor, krásnou animaci a závěr, u kterého jsem bulela jako malá holka. Možná jsem teď citlivější, možná jsem jen měla tu správnou náladu, film si i tak nesmíte nechat ujít.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..