The Soulmate Equation

Autor: Christina Lauren
Originální název: The Soulmate Equation
Český název název: Rovnice lásky
Žánr: adult, romance, humor
Věková hranice: 18+
Hodnocení: 4 hvězdičky

Jess Davisová je svobodná matka svérázné dcerky, která se vyzná v datech a statistikách, ale žádná čísla ji nepřesvědčí, aby uvěřila, že existuje opravdová láska. Všichni muži (kromě dědečka) ji zklamali. Otec o ni nestál a její bývalý se rozhodl, že není připraven být tátou ještě dřív, než se jejich dcera narodila. Zastávat roli táty i mámy je těžké… a osamělé.

Pak se ale Jess doslechne o GeneticAlly, společnosti, která se specializuje na vyhledávání ideálních partnerů na základě DNA. Má to být revoluce, která podle předpovědí navždy změní seznamování. Najít spřízněnou duši pomocí DNA? Spolehlivost čísel – to je něco, čemu Jess rozumí.

Alespoň to si myslela, dokud její test neukázal neslýchaně vysokou kompatibilitu se zakladatelem společnosti GeneticAlly, doktorem Riverem Peñou. Tohle jí nejde na rozum, protože doktora Rivera Peňu už zná. TEN nesympatický nafoukaný tvrdohlavec bezpochyby její spřízněnou duší být nemůže. Ale GeneticAlly má návrh – poznejte ho a my vám zaplatíme. To je nabídka, která se nedá odmítnout. A tak se s Riverem vláčí z jedné akce na druhou, kde předstírají dokonalý pár. Je to v zájmu firmy, jejíž hodnota by tak mohla vystřelit do nebeských výšin. A River už není nesympatický, zato je pořádně sexy, a z vědeckého pokusu se začne stávat nadějný vztah. Dokud ovšem nepřijde další rána, která může všechno, včetně Riverovy firmy, zničit…

Nakladatel: Gallery Books (EN), Jota (CZ)
Počet stran: 360 (EN), 392 (CZ)
Vazba: Brožovaná i vázaná (EN)
Vydání v USA: 18.5.2021
Vydání v ČR: 16.11.2022

Datum četby: 3 dny, září 2022, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Moc hezky postavená zápletka.

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autorek
Oficiální blog autorek

Můj názor: S chutí jsem se pustila do další romance z pera autorské dvojice Christiny Lauren. Jejich knihy mám ráda už od dob žhavé erotické série Božský bastard. Pravda ovšem je, že ne všechny jejich romance mi zrovna sedly a četly se dobře, proto jsem byla zvědavá na tuhle zajímavou zápletku.

Příběh je vyprávěn pouze z pohledu hlavní hrdinky, která stojí oběma nohama pevně na zemi. Má nejlepší kamarádku Fizzy, malou dceru a milující prarodiče, kteří jí vychovali, když její matka stála za starou belu. Ráda by měla někoho vedle sebe, o koho by se mohla opřít, ale spíš se hledání toho „pravého“ brání. O to vtipnější je pak celá zápletka náhodné „genetické shody“ s panem, kterému přezdívá Americano.

Tohle je jedna z mála knih, která má snad všechny postavy sympatické. Teda samozřejmě až na Jessinu matku, která se v příběhu objeví jen na pár stránek. Není tady vlastně žádný velký negativní a nechtěný moment, i zvrat ke konci knihy je svým způsobem předvídatelný a nijak extra emočně vypjatý. Možná by si to zasloužilo pár trošku vypjatějších chvil.

Každopádně tak jako tak je to skvělá romance, co slupnete klidně i na jedno posezení. Dialogy jsou svižné, popisy všeho okolo tak akorát, příběh se zbytečně nevleče. Tentokrát jsem si četbu užila, proto mě těší, že kniha vyjde v českém překladu už teď v listopadu a že se příští rok dočkáme knihy o Fizzy.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..