Seriálová recenze: Percy Jackson a Olympané

Na seriálové zpracování Percyho Jacksona jsem byla hodně zvědavá. Přece jenom knihy Ricka Riordana miluju, i když jsme neměli zrovna nejlepší začátek a pořádně jsem se chytla až od třetího knižního dílu.

Režie: James Bobin, Anders Engström, Jet Wilkinson
Scénář: Jonathan E. Steinberg, Rick Riordan, Monica Owusu-Breen, Joe Tracz, Andrew Miller, Craig Silverstein
Kamera: Pierre Gill, Jules O’Loughlin
Hudba: Sparks & Shadows, Bear McCreary
Hrají: Walker Scobell, Jason Mantzoukas, Megan Mullally, Virginia Kull, Leah Jeffries, Glynn Turman, Timm Sharp, Charlie Bushnell, Lance Reddick, Jessica Parker Kennedy, Adam Copeland, Toby Stephens, Timothy Omundson, Lin-Manuel Miranda, Jason Gray-Stanford, Suzanne Cryer, Jay Duplass, Aryan Simhadri, Dior Goodjohn, Jennifer Shirley, Darla Fay, Azriel Dalman, Nick Boraine, Alessandro Juliani, Winson Won

Percy Jackson se vydává na nebezpečnou výpravu. Na své cestě napříč Amerikou musí přemoct netvory a přechytračit bohy, aby přinesl zpět Diův blesk a zabránil vypuknutí války. Když přijde Percy o matku, najde azyl v táboře Dvojí krev, v útočišti pro dětské polobohy.

Jakmile zjistí, že je také polobůh, musí se vyrovnat se svým původem a osvědčit svoje kvality a vydá se na riskantní pouť do spárů nepřátel a do podsvětí. S pomocí svých druhů Annabeth a Grovera se Percy během svého putování přiblíží odpovědím na palčivé otázky: jak zapadnout do světa, kde se cítí nesvůj, jestli ještě někdy uvidí svou matku a jestli někdy zjistí, kým je mu souzeno se stát.

 

 

Ačkoliv se mi herecké obsazení libilo, ze začátku jsem měla trošku problém s tím, abych si zvykla, jak některé postavy vypadají. Přece jenom má člověk roky díky knihám zažité, že je Percy tmavovlasý a Annabeth blondýna a Grover věčně žvýká plechovky.

Líbilo se mi, že se tentokrát příběh daleko více držel knižní předlohy, přestože se tu a tam něco změnilo. Příběhu to nijak nechybí. Všechno mělo ten správný spád, herecké obsazení na jedničku, hudba i efekty skvělé. Jediné negativum byly krátké epizody a krátké akční sekvence.

Což se dá docela pochopit, vzhledem k tomu, že je to seriál zaměřený spíše na dětské publikum a ani budget pro natáčení nebyl nakonec tak velký, jak měli nejspíš původně přislíbeno. Na druhou stranu ale asi nebyl zase tak malý, když se po skončení seriálu podíváte na dokument o natáčení, tak je vážně neuvěřitelné, jak v dnešní době vůbec seriály a filmy vznikají.

Jako fanoušek knih jsem si seriál pořádně užila. Mělo to sice nějaké ty nedostatky, ale celkově to bylo zvládnuto vážně skvěle. Doufám, že se dočkáme i dalších sérií, protože tohle byl prostě jen rozjezd a chce to vidět všechny ty skvělé zápletky, se kterými Riordan přišel.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

2 Responses

  1. Jolana napsal:

    Já se na seriál asi nezvládnu podívat, protože se nepřenesu přes vzhled hrdinů… ale díky za recenzi, jsem ráda, že jsem si mohla udělat obrázek.

    • Syki napsal:

      Úplně chápu, já si taky musela zvyknout, ale kupodivu mi to nijak extra nevadilo, protože Leah se opravdu „chová“ jako Annabeth a Walker je jako „Percy“ skvělý. Seriál obnovili pro druhou sérii, takže jsem hodně zvědavá, jak si povedou dál a jestli se dočkáme i dalších řad.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..