Seriálová recenze: Problém tří těles

Tomuhle seriálu jsem se tak trochu vyhýbala, protože se o něm na můj vkus mluvilo až příliš moc a příliš dlouho. O knižní předloze jsem do té doby nic nevěděla, ani o co vlastně pořádně jde. Ale jakmile jsem začala koukat, musela jsem vědět, co bude dál.

Režie: Minkie Spiro, Derek Tsang, Jeremy Podeswa, Andrew Stanton
Scénář: David Benioff, D.B. Weiss, Alexander Woo, Rose Cartwright
Kamera: Martin Ahlgren, Jonathan Freeman, P.J. Dillon
Hudba: Ramin Djawadi
Hrají: Jovan Adepo, Jess Hong, Eiza González, Benedict Wong, Liam Cunningham, Marlo Kelly, Alex Sharp, Rosalind Chao, Zine Tseng, Saamer Usmani, John Bradley

Problém tří těles – seriál držitelů několika cen Emmy Davida Benioffa a D. B. Weiss (Hra o trůny) a Alexandera Wooa (The Terror – Zvěrstvo, True Blood: Pravá krev), nominovaného na Emmy. Napínavý příběh nabitý spletitými záhadami a ostrou akcí, který posouvá sci-fi drama na novou úroveň, vznikl podle celosvětově úspěšné knižní trilogie Problém tří těles.

Mladá žena z Číny udělá v 60. letech minulého století osudové rozhodnutí a jeho následky se prostorem a časem přenesou až do současnosti. Skupina pěti geniálních vědců, kteří spolu kdysi pracovali, pak zjistí, že se jim naskytla jedinečná příležitost pochopit zákony vesmíru. Budou ale taky muset čelit největší hrozbě v dějinách lidstva.

 

 

Přiznám se, že jsem všehovšudy viděla jeden trailer a radši ani nečetla žádné recenze. Možná proto jsem byla z toho všeho docela zmatená, než mi to při sledování čtvrtého dílu vlastně všechno došlo. I když samozřejmě ne všechno, protože mi přijde, že si tvůrci seriálu z knihy vycucali jen to nejnutnější a zbytek si upravili tak nějak po svém, protože to občas nedávalo úplně smysl. Anebo prostě nejsem dostatečný vědátor, abych to pobrala.

Doteď tak úplně nevím, kdo je hlavní postava, protože se v příběhu proplétá několik různých dějových linek a střídá se hned několik pohledů. Až do samotného konce tak nevíte, kdo vlastně přežije a co se bude dít. K žádné z postav jsem si nevybudovala nějaký extra vztah, což úplně nebývá zvykem, takže jsem zvědavá, co se bude dít dál.

Zajímavý sci-fi seriál, který vás vtáhne a jen tak nepustí. Hodně zvláštní a zajímavá zápletka, skvělá hudba i grafické zpracování virtuální hry. Doufám, že budou i další řady a my se dozvíme, jak to celé dopadne.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..