RC review: Klam lady Ginevry

Autor: Kiersten White
Originální název: The Guinevere Deception
Knižní série: Vzestup Kamelotu (Camelot Rising)
Díl: první
Žánr: young adult, paranormálno, fantasy, romance, magie

Kamelot vzkvétá a král Artuš má nakročeno k tomu stát se legendou. Ne vše je ale tak idylické, jak by se na první pohled mohlo zdát, a ne všichni vnímají úspěchy mladého panovníka s nadšením. Ke království se stahuje temnota, která ohrožuje nejen Kamelot, ale i život samotného Artuše.

Kouzelník Merlin proto vymyslí plán. Na Kamelot přivede krásnou princeznu Ginevru, aby se stala Artušovou ženou a zároveň ochránkyní. Přestože by však za svého nastávajícího položila život, má to jeden háček. Možná není tím, za koho je nucena se vydávat…

Smrtící nepřátelé, podvratní rytíři a zakázané lásky nejsou ničím v porovnání s tou největší hrozbou – s dívkou s černými vlasy, blížící se na koni skrz temné hvozdy přímo k Artušovi.

Protože když je celá vaše existence lež, jak můžete věřit sami sobě?

Knihy Kiersten White mám v hledáčku už nějakou dobu, ale nějak jsem se jejich četbe vyhýbala. Když se ale u nás v českém překladu objevil příběh z artušovských legend, věděla jsem, že neodolám. Vždycky mě totiž tyhle středověké legendy zajímaly a knižní i filmové příběhy mě dokázaly na hodiny vtáhnout do svého světa.

To byl případ i této knihy. Není to ovšem úplně typická young adult fantasy, kdy se dívka zamiluje do hlavního hrdiny a musí překonávat nadpřirozené překážky, aby spolu mohli být šťastní. Tady se dostáváme na drsný Kamelot, odkud byla magie vykázána, aby neškodila a aby konečně zavládla rovnost a pořádek. Jenže magie se jen tak lehce nevzdává a novému králi hrozí nebezpečí. A proto je tu právě Ginevra, aby mu byla nejen společnicí, ale také ochránkyní. Problém je ovšem v tom, že musí svou pravou totožnost i účel své přítomnosti tajit.

Zdánlivě jednoduchý úkol se ovšem postupně stává čím dál složitější a zmatenější. Ginevra totiž neví, proti čemu nebo komu vlastně stojí. Nevyzná se ve vlastních pocitech a touhách. Netuší, komu opravdu může věřit a co všechno je jen klam. Nebezpečí totiž číhá na každém rohu, magické i obyčejné lidské.

Autorka si tak s námi hraje stejně jako si hraje se svou hlavní hrdinkou. Až do samotného konce knihy vlastně nevíte, na čem jste. A když už si myslíte, že jste to vše prokoukli, závěr vás rozhodně dostane. Příběh mě vtáhnul od první chvíle a kdybych nemusela neustále odbíhat, dokázala bych knihu slupnout poměrně rychle. Proto dávám knize 4 hvězdičky a vážně se těším na pokračování, protože první díl byl teprve začátek dobrodružství.

Knihu si můžete objednat na stránkách internetového eshopu Mystery Press.

Chtěla bych touto cestou poděkovat Mystery Press za poskytnutý recenzní výtisk.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..