S láskou, Eloise

Autor: Julia Quinn
Originální název: To Sir Phillip, With Love
Knižní série: Bridgertonovi (Bridgertons)
Díl: pátý
Žánr: romance, román pro ženy, erotika
Věková hranice: 18+
Moje hodnocení: 4 hvězdičky

Ovdovělý sir Phillip potřebuje matku pro své děti a nejvhodnější mu připadá Eloise Bridgertonová. Domnívá se totiž, že je to prostá nenáročná dívka, a protože je v devětadvaceti letech stará panna, nejspíš jen zoufale čeká na nabídku k sňatku.

Žena, která se objeví na jeho prahu, mu však vyrazí dech. Je nejenom krásná, ale také sebejistá, a pokud přestane mluvit na dostatečně dlouhou dobu, aby zavřela ústa, sir Phillip netouží po ničem jiném než ji políbit.

Nakladatel: Avon Books (EN), Ikar (CZ)
Počet stran: 280 (EN), 280 (CZ)
Vazba: Brožovaná (EN), Vázaná (CZ)
Vydání v USA: 1.7.2003
Vydání v ČR: 2006 (1.1.2021)

Datum četby: duben – květen 2022, v češtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Kupodivu mě to bavilo víc, než bych čekala.

Oficiální blog autorky
Oficiální stránky autorky

Můj názor: Musím říct, že jsem z tohoto dílu měla trochu obavy, protože jsem nečetla snad jedinou kladnou recenzi. Navíc se přiznám, že mi seriálová Eloise leze příšerně na nervy. Druhá řada netflixovského seriálu to jen znásobila. Takže jsem neměla přehnaná očekávání. Možná proto jsem si četbu nakonec opravdu užila.

Oba hlavní hrdinové jsou od prvních stránek doslova na přesdržku, ale ono se asi ani není čemu divit. Eloise je stará panna, co tak dlouho odmítala nabídky k sňatku, protože chtěla být nezávislá, až nakonec zůstala sama. Její dlouholetá přítelkyně Penelope se totiž nedávno provdala a začala žít manželský život. A Eloise po něm najednou začne toužit taky, protože se cítí jako kůl v plotě. Phillip si prošel velice nepříjemným dětstvím, do manželství šel vlastně jen, aby dostál bratrovu slibu. Manželka trpěla depresemi, až se raději zabila, než aby žila pro své děti, a on neví, co se životem. Oba vidí možnost záchrany v tom druhém díky ročnímu dopisování. Trochu padlé na hlavu, ale svým způsobem pochopitelné a trochu smutné.

Ani jeden z nich není úplně ukázkový, i když Eloise je na tom přece jenom o něco lépe. Děj je poněkud uspěchaný a někomu se může Phillip zdát jako až moc velký chcípák, co chce své nezbedné děti hodit na jakoukoliv ženskou, ale já ten pocit neměla. Asi to jinak vnímám teď jako máma malého dítěte, než jak bych to vnímala jako bezdětná. Navíc 8 let bez sexu je na chlapa rozhodně dlouhá doba, takže mi ten jeho unáhlený chtíč nepřijde ani trochu podivný.

Musím říct, že se mi kniha rozhodně líbila daleko víc než předchozí kousek, od kterého jsem toho čekala víc. Četl se dobře, vyvolal vždy ty správné emoce a ani té erotiky tam nebylo tak moc, abych si řekla, že je bych to nutně musela přeskakovat, jak ohrané to vše je. Bavila jsem se. Rozhodně se tento díl řadí v mé oblíbenosti hned za třetí o Bennedictovi se Sophií. Je docela příhodné, že se tato odvojice objeví i tady, za což jsem moc ráda. Uvidíme, co další kniha.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..