Na Vánoce o den více

Autor: Christina Lauren
Originální název: In a Holidaze
Český název: Na Vánoce o den více
Žánr: adult, romance, humor, erotika
Věková hranice: 18+
Hodnocení: 3 hvězdičky

Maelyn se zasekne v časové smyčce, a tak se neustále vrací do 21. prosince, kdy se svými rodiči a bratrem přijíždí na milovanou chatu, kde spolu s rodinnými přáteli slaví každým rokem Vánoce. Tentokrát to ovšem mají být Vánoce poslední. Chata bude na prodej.

Vánoce jsou pro rituály jako stvořené, ale skutečně by vás bavilo pořád dokola padat ze schodů, nechat si rozkousat psiskem oblíbený svetr, několikrát po sobě si vylomit zub na pekelně tvrdé nepovedené sušence, opilecky trapně se muchlovat s někým, s kým opravdu nechcete, a marně toužit po někom, o koho doopravdy stojíte? A představte si tu hrůzu, když procházíte letištním terminálem a je vám naprosto dokonale jasné, co se v příští vteřině stane. A ono se to skutečně stane. Co se to děje? To se jí snad jen zdá! Dělá si z ní vesmír dobrý den? Už nadobro zešílela? Tohle není normální! Zavolejte doktora!

Do Maelyn je zamilovaný puberťák Theo, ale jak to tak chodí, Maelyn miluje jeho bratra Andrewa, který, jak se to jeví, nemiluje nikoho. Když přejde první šok z déjà vu a Mae přijme fakt, že se neustále vrací v čase, pojme to jako možnost, jak získat Andrewovo srdce – co nezabralo minule, tomu se tentokrát vyhne a zkusí to jinak. Podaří se jí sbalit Andrewa? A vymaní se někdy z časové smyčky? A co chata? Kdo ji nakonec koupí?

Nakladatel: Gallery Books (EN), Jota(CZ)
Počet stran: 307 (EN), 344 (CZ)
Vazba: Brožovaná i vázaná (EN, CZ)
Vydání v USA: 6.10.2020
Vydání v ČR: 8.10.2021

Datum četby: 10 dnů, listopad-prosinec 2022, v češtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Asi jsem toho od knihy čekala víc.

Oficiální web autora
Oficiální blog autora

Můj názor: Do knihy jsem se pustila teprve teď, ačkoliv jsem ji měla už delší dobu koupenou. Mám pocit, že u romancí mého oblíbeného spisovatelského dua, jde ve většině případů o moc dobré kousky, které mě chytnou a jen tak nepustí, ale tu a tam narazím na něco, co mi úplně nesedne. A to je bohužel případ i této knihy.

Jde o vánoční romanci, co by nejspíš měla navodit tu správnou vánoční náladu, ale mě teda celé to prostředí neuvěřitelně štvalo. Koncepce opakování dne a napravování věcí byla sice zajímavá, ale vydržela všeho všudy 4 opakování a situace, které mě spíš iritovaly.

Celkově jsem se nedokázala sžít s hlavní hrdinkou, jejíž vnitřní monology mi občas přišly nekonečné. Trochu mě mrzela i její fascinace starším z bratrů, jehož opravdový charakter jsem vlastně poznávala jen skrz její oči, takže byl ve všem vlastně naprosto boží a přes to vlak nejede. Škoda. Občas to vypadalo docela nadějně a některé scény byly lepší než jiné, ale většinu času mi příběh příšel jaksi prázdný a spíš umělý.

Na Vánoce o den více je fajn romance, kterou ale úplně stačí přečíst jen jednou, maximálně tak dvakrát a šlus. Zápletka je sice zajímavá, ale provedení pokulhává a i ty žhavější scény mi přišly spíše nucené než přirozené. I tak je to ale pěkné počtení.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

1 Response

  1. Eva napsal:

    Od knihy s tímto názvem bych nečekala vůbec nic, ale autorky mám taky ráda

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..