Blood Heir

Autor: Ilona Andrews
Originální název: Blood Heir
Knižní série: Aurelia Ryder
Díl: první
Žánr: fantasy, magie, zvláštní schopnosti, upíři, vlkodlaci
Věková hranice: 18+
Moje hodnocení: 5 hvězdiček

Atlanta byla vždy nebezpečné město. Nyní, když vlny magie a technologie soupeří o nadvládu, je to místo chycené v pomalé apokalypse, kde se monstra rodí mezi rozpadajícími se mrakodrapy a nadpřirozené frakce bojují o moc a přežití.

Před osmi lety Julie Lennart opustila Atlantu, aby zjistila, kdo je. Nyní je zpět s novou tváří, novou magií a novým jménem – Aurelia Ryder – hnaná naléhavou potřebou chránit rodinu, kterou po sobě zanechala. Prastará moc pronásleduje její adoptivní matku Kate Danielsovou. Jde o nepřítele, který se nepodobá žádnému jinému, a řada děsivých vražd je jen jeho úvodním tahem.

Pokud se odhalí Aureliina pravá identita, její nejbližší zemřou. Její plán je tedy jednoduchý: dostat se dovnitř, vyřešit vraždy, zabránit naplnění proroctví a dostat se ven, aniž by ji někdo poznal. Očekávala nebezpečí, ale nikdy nečekala, že jediný muž, kterého kdy milovala, může ohrozit všechno.

Jeden malý omyl může vést ke katastrofě. Ale pro Aurelii je snadné čelit katastrofě; daleko těžší jsou totiž vztahy.

Nakladatel: NYLA (EN)
Počet stran: 359 (EN)
Vazba: Brožovaná (EN)
Vydání v USA: 12.1.2021

Datum četby: leden 2021, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Jako co to bylo za konec? Kde je kruci další díl? Aaaaaaaa!

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autorky

Můj názor: Když skončila má nejoblíbenější urban fantasy série Kate Daniels, byla jsem smutná, protože jsem nevěděla, jestli se autorské manželské duo do tohoto magického drsného světa někdy vrátí. Byla jsem nadšená, když se náhled objevila první kniha nové série, která se tentokrát zaměří na osud oblíbené Julie.

Ta si naše srdce získala už v původní sérii a teď se vrací, aby zlu opět nakopala zadek… jen je v utajení. Těšila jsem se na její setkání s Derekem a musím říct, že jsem jim fandila, i když primárním cílem příběhu bylo něco jiného než nějaká romance. Ale přece jenom když máte dvě oblíbené postavy, co jsou o nějaký ten rok starší a možná i moudřejší, si k sobě opět najdou cestu. Ale nic nebude zadarmo.

Opět šlo o skvělý akční kousek plný magie, mrtvol a zvratů. Přesně tak jak to mám ráda. O to horší teď pro mě bude čekání na druhý díl. Ten je totiž zatím v nedohlednu, protože si tuto sérii autoři vydávají samonákladem, tak to není tak jednoduché asi ani extra výdělečné. Podle všeho jsou zatím planované tři knihy.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..