Filmová recenze: Inkoustové srdce

Už je to setsakra dlouho, co jsem tenhle film viděla. Když jej ale dávají v televizi, nikdy nevynechám a je jedno, že jsem ho viděla už několikrát… pokaždé se na něj podívám ráda znovu.

Režie: Iain Softley
Scénář: David Lindsay-Abaire
Kamera: Roger Pratt
Hudba: Javier Navarrete
Hrají: Brendan Fraser, Sienna Guillory, Eliza Bennett, Paul Bettany, Helen Mirren, Matt King, Jamie Foreman, Stephen Graham, Andy Serkis, Lesley Sharp, Tereza Srbová, Rafi Gavron, Jennifer Connelly, Jim Broadbent, Roger Allam, Jessie Cave, Steve Speirs, Richard Strange, Paul Kasey

Když Mo Folchart čte příběh, postavy přímo vystupují ze stránek. Doslova. A to je problém. Mo musí využít svých zvláštních schopností, aby vetřelce nějak vrátil zpátky do jejich světa… a zachránil ten náš. Což se ovšem snadněji řekne, než udělá.

Mo a jeho dcera Meggie se s pomocí skutečných i fiktivních přátel vydávají na vzrušující výpravu, během níž budou čelit ďábelským zloduchům, fantastickým potvorám a všudypřítomnému nebezpečí.

Brendan Fraser vede hvězdné obsazení skvělého, rodinného filmu podle bestselleru Cornelie Funke. Mo a Meggie skutečně prožijí dobrodružství, o jakých doposud pouze četli!

Jak už jsem psala výše, Inkoustové srdce v televizi nikdy nevynechám. Narazila jsem na něj kdysi úplnou náhodou a naprosto se do něj zamilovala. Nejen, že tam hraje Brendan Fraser, kterého zbožňuju díky Mumii, ale samotný námět je dělaný pro každého knihomola.

Vlastně právě díky filmu jsem se rozhodla si koupit i celou knižní sérii. Pravda, ještě jsem se do knih od Cornelie Funke nepustila a mám je stále na to-read listu… ale to platí o hromadě dalších knih 😀 Mea culpa.

Ani nedokážu říct, co mám na filmu nejradši. Je to totiž tak nějak všechno. Od postav, přes provedení, herecké obsazení, až po samotný velkolepý závěr. Bohužel je to jeden z těch filmů, které na žebříčcích popularit jaksi zapadl a to je vážně škoda. Dostanete totiž naprostou bombu a to opravdu nekecám.

Inkoustové srdce je jedne z těch must-see filmů, který by vám opravdu neměl uniknout. Hezky vás pohladí po duši, pobaví vás, až budete mít chuť se sami dostat do nějaké té knihy a užít si všechno to dobrodružství. Alespoň já to tak při čtení knih mívám…

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

1 Response

  1. Karolína napsal:

    S tímhle filmem to mám dost podobně – je to kouzelný počin. Cornelia Funkeová je úžasná autorka, z Inkoustového světa mám zatím přečtené dva díly. Autorka ale napsala moji úplně nejoblíbenější dětskou knihu, Pána zlodějů, která je taky zfilmována. Moc doporučuji.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..