Dotek jako led

Autor: Jennifer L. Armentrout
Originální název: Stone Cold Touch
Český název: Dotek jako led
Knižní série: Dark Elements (The Dark Elements)
Díl: druhý
Věková hranice: 15+
Žánr: young adult, paranormálno, romance, humor, magie, zvláštní schopnosti, démoni
Moje hodnocení: 4 hvězdičky

Layla Shawová se zoufale snaží posbírat co nejvíce střípků svého zničeného života. Svého nejlepšího přítele Zayna se nadále nesmí dotknout kvůli své tajemné síle polibku, který krade duši.

Klan Strážců, který ji vždy chránil, před ní zčistajasna ukrývá nebezpečná tajemství. A na Rotha, zakázaného démonského prince, jenž ji chápal jako nikdo na světě, už Layla nemůže ani pomyslet.

Jakmile se však konečně začnou rozvíjet její schopnosti, zjišťuje, že pád na dno je jen začátek. Teď se jí nabízí dráždivá chuť toho, co bylo vždy zakázáno, a ona konečně dostává to, po čem vždy toužila. Vzhledem k tomu, že se však doslova rozpoutalo peklo a počet obětí se hromadí, může být cena vyšší, než je Layla ochotná zaplatit.

Nakladatel: Harlequin Teen (EN), King Cool (CZ)
Počet stran: 453 (EN), 400 (CZ)
Vazba: Brožovaná i vázaná (EN, CZ)
Vydání v USA: 11.8.2014
Vydání v ČR: 8.2.2023

Datum četby: 3 dny, březen-duben 2024, v češtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Nesnáším milostné trojúhelníky.

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autorky

Můj názor: Konec prvního dílu mě docela dostal, ale říkala jsem si, že takhle to určitě autorka nenechá a bude si se svými čtenáři zahrávat a pořádně jim ždímat emoce. A taky že ano.

Tentokrát se Armentrout rozhodla rozehrát vyšší ligu a svůj milostný trojúhelník pořádně rozjet. Není tak nouze o řadu žhavějších chvilek, zmatených citů, vypjatých scén, nevraživého vrčení a hromadu slovních bitek. Ideál pro všechny, co mají tyhlety věci rádi.

Já se přiznám, že milostné trojúhelníky nesnáším. A o to víc, když autorka záměrně oba objekty milostného zájmu vykrelsí tak, že jim vlastně oběma fandíte. I když samozřejmě vždy jednomu o chlup víc. No prostě Team Roth navždy, chápete.

Layla je už o něco méně naivní, ale ještě stále dost na to, že byste jí občas rádi propleskali. Děj je ještě zamotanější než v první díle, až jsem občas měla problém sledovat všechny ty zvraty a odhalení.

Druhý díl je o chlup lepší. Závěrečná bitka byla opravdu něco, tohle jsem tak úplně nečekala a docela mě to vtáhlo. A jako vždy, i tentokrát jsme se dočkali cliffhangeru, takže jsem ráda, že už všechny díly dávno vyšly, takže si je můžu hezky číst jeden za druhým a nemusím dlouho čekat, než se dozvím, co se bude dít dál.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..