Draco Malfoy and the Mortifying Ordeal of Being in Love

Autor: Brigitte Knightley (isthisselfcare)
Originální název: Draco Malfoy and the Mortifying Ordeal of Being in Love
Knižní série: fanfikce k Harry Poterovi
Věková hranice: 18+
Žánr: adult, fantasy, humor, mytologie, magie, vlkodlaci, zvláštní schopnosti
Hodnocení: 5 hvězdiček

Hermiona se pohybuje mezi magickými a nemagickými světy jako lékařský výzkumník a léčitel, který se chystá učinit velký objev. Draco je bystrozor pověřený chránit ji před neznámými silami – k jejich nelibosti.

Představujeme hyperkompetentní, ohnivou Hermionu a líného, a přesto nebezpečného Draca. Slow burn.

Nakladatelství: online na Archive of our own
Počet stran: 593 (EN)
Vydání v USA: 14.11.2021

Datum četby: 2 dny, březen 2024, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Tak jsem zase po čase chytla fanfic slinu a je to jako vracet se po dlouhé době domů.

Oficiální stránky fanfikce
Oficiální stránky autora

Můj názor: Už je to zatraceně dlouho, co jsem četla nějakou fanfikci a ještě k tomu fanfikci z HP světa, ale když mi algoritmus TikToku opakovaně nabízel řadu Dramione fanfikcí, řekla jsem si, že to asi bude osud. Nejdřív jsem si teda přečetla jednokapitolovou erotickou Dramione povídku, abych se pustila do této všeobecně milované fanfikce, která si získala srdce čtenářů po celém světě. A tak nějak jsem do toho spadla.

Přiznám se, že kdysi jsem sama psala HP fanfikci a docela mě to bavilo. Jedna verze byla taková klasická dribble verze a u druhé jsem se pokoušela o vlastní vyprávění pokračování děje po šestém díle, protože jsme všichni netrpělivě čekali na díl sedmý. Ale mnohem radši jsem si tu fanfikci četla. A že jí bylo hodně. Různé páry, různé příběhy, různé délky. Myslím, že dnes už ta stránka v cz ani neexistuje, tak vás ani nemám kam odkázat, ať se trošku zasmějete. Škoda.

Každopádně když jsem začala číst tuhle fanfikci, přišlo mi, jako bych se vrátila zase domů. Do světa, se kterým jsem vyrostla a stejně jako hlavní postavy už mám po třicítce. Jen teda stále neovládám magii a dopis z Bradavic už mi taky nikdy nedorazí.

Autorka o fanfikci řekla, že ráda píše to, co by si sama chtěla přečíst… a taky je to na příběhu znát. Jde o extrémní slow burn, co mě první polovinu docela nudil, aby mi druhá polovina vzala vítr z plachet. Zamilovala jsem si oba dva hlavní hrdiny, i když mi Hermiona občas přišla až moc pasivní a vyděšená, protože přece jenom jde o jednu z nejchytřejších čarodějek vůbec a už ve svém dospívání si dokázala poradit s kdečím. Na druhou stranu rozhodně kvituju pohled Draca Malfoye a typicky britský styl vyjadřování, se kterým si autorka uměla dobře vyhrát.

Samotná zápletka taky nebyla vůbec špatná, jen byly některé kroky zbytečně zdlouhavé a člověk s každou další kapitolou jen čekal na to, kdy si konečně dají tu pusu. Opravdu extrémní slow burn. Ale pak to vážně stálo za to. Bavila jsem se.

I proto mě těší, že autorka teprve před pár dny oznámila, že se v červnu můžeme těšit na její první autorskou knihu s názvem The Irresistible Urge to Fall For Your Enemy, kterou vydá pod jménem Brigitte Knightley. Dosud ji totiž fanoušci znali jen jako isthisselfcare, protože zůstávala v anonymitě. Kniha by měla mít úplně nový příběh ze STEM prostředí, takže asi něco ve stylu toho, co píše Ali Hazelwood, jen doufejme daleko, daleko lepší.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..