RC review: Temná harmonie

Autor: Laura Thalassa
Originální název: Dark Harmony
Český název: Temná harmonie
Knižní série: Handlíř (The Bargainer)
Díl: třetí
Věková hranice: 18+
Žánr: new adult, paranormálno, fantasy, romance, erotika, magie, víly, vlkodlaci

Siréna Callypso unikla jen o vlásek smrti a nyní jí v žilách koluje vílí krev, což je pro ni současně požehnáním i prokletím. Její pouto s Desmondem Flynnem – pro víly králem noci a pro smrtelníky Handlířem – je konečně kompletní a uzdravené. Jenže noční můra zdaleka neskončila.

Existují totiž i věci horší než smrt. Mnohem horší. Takové, vůči jejichž moci je nyní Callypso zranitelná. Jednou z nich je Zloděj duší – bytost číhající ve stínech, která vůbec nepatří do tohoto světa. Která kdysi spala a teď se probouzí. A má v plánu podrobit si celý Jinosvět a Callypso s ním.

Nadpřirozenou říši ale neterorizuje jen on. Galleghar, Desův otec, vstal z mrtvých a chce se mstít – především svému synovi, který ho kdysi poslal do hrobu.

Des a Callie musejí přijít na to, jak oba muže zastavit, a dochází jim čas. Ve hře jsou totiž i síly, které chtějí milence jednou provždy rozdělit. A naneštěstí pro krále a královnu noci už není ztráta života to nejkrutější, co by je mohlo potkat…

Tak úplně jsem nevěděla, co mě v posledním díle této paranormal romance čeká. Přece jenom první dva díly přinesly řadu překvapivých a zajímavých zvratů, které by mě vůbec nenapadly a ačkoliv si autorka neodpustí řadu lechtivých scén, o pořádnou akci rozhodně není nouze.

Totéž na mě čekalo i v třetí knize o Nočním králi a jeho nebezpečné siréně. Dvou spřízněných duších, které nejen že po sobě bezmezně touží, ale také jsou pořádně nebezpečné a není radno si s nimi zahrávat. Pravda, Callie ke své pravé podstatě musela nejdřív dojít, ale rozhodně bych jí ani Desovi nechtěla zkřížit cestu.

Podíváme se do skrytých i dávno zapomenutých částí Jinosvěta, kde bych se ocitnout nechtěla. Na druhou stranu má Jinosvět tolik krás, co bych zase vidět chtěla. I tentokrát tak není nouze o pořádně krvavou akci, přisprostlé vtípky, mizející oblečení a pořádnou dávku magie. Celá série se neuvěřitelně snadně čte, takže se ani nenadějete a jste na konci. Docela bych si dokázala představit i film nebo seriál, protože by mě zajímalo, jak by celý ten vílí svět vypadal vizuálně.

Příběh neztrácí na zajímavosti a jiskření. Pravda, asi bych si to závěrečné rozuzlení užila více, kdyby bylo o něco delší, ale i tak se mi to líbilo. Kniha si tak zaslouží 4 hvězdičky a já se těším na další autorčiny knihy. Snad si přečtu i prequel o Desovi, protože si myslím, že by toho o jeho osobě docela dost doplnil a dovysvětlil.

Knihu si můžete objednat na stránkách internetového eshopu Mystery Press.

Chtěla bych touto cestou poděkovat Mystery Press za poskytnutý recenzní výtisk.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..