Skandál na spadnutí

Autor: Julia Quinn
Originální název: First Comes Scandal
Knižní série: Bridgertonovi – prequel (Rokesbys)
Díl: čtvrtý
Žánr: romance, román pro ženy, erotika
Věková hranice: 18+
Moje hodnocení: 3 hvězdičky

Pověst Georgiany Bridgertonové je v troskách. S mužem, který ji unesl kvůli věnu, strávila nějaký čas bez gardedámy a nikdo nevěří, že si uchránila svou nevinnost. Teď má jen dvě možnosti – buď si toho ničemu vzít, nebo se nikdy neprovdat.

Kmotr Georgiany, hrabě Rokesby, soused rodiny Bridgertonových, poručí svému nezadanému synovi Nicolasovi, aby Georgianu požádal o ruku. Ten je nejdřív v šoku, ale nakonec to pro mladou ženu udělá. Ona ho nejprve odmítá, nakonec však se sňatkem souhlasí a oba odjíždějí na líbánky do Skotska.

Může však v manželství z rozumu vzplanout osudová láska?

Nakladatel: Avon Books (EN), Ikar (CZ)
Počet stran: 277 (EN), 280 (CZ)
Vazba: Brožovaná (EN), brožovaná (CZ)
Vydání v USA: 21.4.2020
Vydání v ČR: 2.8.2021

Datum četby: 2 dní, červenec – srpen 2022, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Nebylo to špatné, ale zase tolik mě to nechytnulo.

Oficiální blog autorky
Oficiální stránky autorky

Můj názor: Na poslední díl této tetralogie jsem byla zvědavá, přece jenom mělo jít o nejmladší děti obou rodů. Navíc zápletka zněla až moc neuvěřitelně na to, aby to mohlo nějak dějově fungovat. Respektive aby to fungovalo natolik, aby mě příběh chytnul.

Bohužel mě kniha nijak extra neuchvátila. I proto mi docela trvalo, než jsem tuto romantickou jednohubku vůbec dočetla. Ačkoliv byli opět oba hrdinové sympatičtí a dokázala jsem se do nich chvílemi i vcítit, celá scéna popisující to, jak otravná dokáže jedna kočka být, mi celou knihu tak nějak znechutilo. Autorka z toho sice chtěla mít vtipnou vsuvku, mě dokázala naprosto otrávit a jen jsem si říkala, kdy už to konečně skončí.

Stejně jako některé vnitřní monology nad nespravedlností nynějšího světa. Sice ji chápu a nejspíš bych se cítila podobně, ale nějak mi to k celému příběhu nesedělo a spíš mě to otravovalo. Příjemnou změnou bylo to, že jsme se mohli podívat i na doktorské řemeslo.

Oproti jiným knihám série v této nečekejte na nějaký vážnější problém nebo drama. Nějaká ta vypjatá situace se sice tu a tam objeví, ale není to nic oproti takové třetí knize, kde došlo i k únosu v cizí zemi. Všechno si v této knize tak nějak plyne a plyne až k samotnému konci. Občas možná trošku nuda. Škoda, asi jsem čekala víc.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..