Filmová recenze: Zprávy se světa

Tom Hanks je jeden z mých nejoblíbenějších herců, proto jsem si nenechala ujít nový film, který se s ním na Netflixu nedávno objevil. Jaké bylo mé překvapení, když jsem zjistila, že jde vlastně o western a ještě je to filmové zpracování knižní předlohy.

Režie: Paul Greengrass
Scénář: Luke Davies, Paul Greengrass
Kamera: Dariusz Wolski
Hudba: James Newton Howard
Hrají: Tom Hanks, Helena Zengel, Neil Sandilands, Chukwudi Iwuji, Thomas Francis Murphy, Fred Hechinger, Michael Angelo Covino, Ray McKinnon, Mare Winningham, Elizabeth Marvel, Bill Camp

Veterán z americké občanské války, který jezdí po celé zemi a přináší lidem zprávy ze světa, se vydá na nebezpečnou cestu přes Texas, aby osiřelé dívce našel nový domov.

 
 
 
 
 
 
 
 

 

Když jsem na Netflixu tento film náhodou uviděla, řekla jsem si, že kvůli Tomovi si ho pustím, i když trailer vypadal všelijak divně a hlavně docela nudně. A on teda vůbec nebyl.

Ne, že by šlo o nějaký přelomový trhák, který vás chytne a nepustí až do konce, ale je to takové „pohodové“ drama. Dějová linka je poměrně jednoduchá, ale až do samotného závěru vlastně tak úplně nevíte, jak to skončí.

Jde totiž o westernový kousek, který je místy docela drsný, smutný i melancholický. Taková správná kombinacem, co je Haknsovi ušitá na míru. Celé to prostě táhne on a Helena Zengel funguje jen jako takové zpestěření, ani neurazí, ani nenadchne.

Zprávy ze světa jsou zajímavý filmový kousek, který si pustíte na nedělní odpoledne, abyste se zabavili, ale nejspíš jej nutně nebudete chtít vidět hned znovu. I tak je to ovšem fajn kousek, co by vám neměl uniknout.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..