The Summer Girl

Autor: Elle Kennedy
Originální název: The Summer Girl
Knižní série: Avalon Bay (Avalon Bay)
Díl: třetí
Žánr: new adult, erotika, romance
Věková hranice: 18+
Moje hodnocení: 3 hvězdičky

Vysokoškolská studentka Cassie Soul nestrávila celé léto v Avalon Bay už několik let, ne od té doby, co se její rodiče rozvedli a její matka ji zlomyslně odvezla do Bostonu. Nyní, když její babička prodává hotel, který je v jejich rodině pět desetiletí, se Cassie vrací do malebného plážového městečka, aby strávila čas s rodinou, oslavila své dvacáté první narozeniny… a možná si našla letní úlet.

První noc ve městě najde dokonalého kandidáta: Tatea Bartletta, zlatého chlapce z Avalon Bay, který miluje zábavu.

Tate, instruktor plachtění a milý hráč, není v úletech cizí. Ve skutečnosti si vždy na nějaký ten úlet čas najde. Ale v okamžiku, kdy potká Cassie, ví, že to není dívka, se kterou si můžete jen tak hrát. Cassie je nádherná, veselá a upřímně řečeno ta nejúžasnější osoba, jakou kdy potkal. Poslední věc, kterou chce udělat, je riskovat, že jí zlomí srdce, a tak ji neochotně zařadí do přátelské zóny… jen aby si uvědomil, že udělal obrovskou chybu. Jeho přitažlivost ke Cassie brzy nebude možné ignorovat. Chce ten úlet hned. A to ve velkém.

A možná i něco víc.

Zatímco Cassie a Tate procházejí linií mezi přáteli a milenci, brzy zjistí, že jejich situace je nejméně komplikovanou částí této rovnice. Protože Avalon Bay je plná tajemství – a jejich vztah nemusí přežít, když tato tajemství vyjdou najevo.

Nakladatel: St. Martin’s Griffin (EN)
Počet stran: 416 (EN)
Vazba: Brožovaná (EN)
Vydání v USA: 18.7.2023
Vydání v ČR: vyjde

Datum četby: 6 dní, listopad 2023, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Škoda, že kluci jako Tate neexistují.

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autorky

Můj názor: Už je to nějaká doba, co jsem četla první dva díly Avalon Bay a když konečně vyšel třetí díl, tak trochu jsem na něj zapomněla. Knihy Elle Kennedy mám sice ráda, ale když jich čtete moc za sebou, začnou vám připadat všechny jako přes kopírák, jen se tu a tam něco změní. Takže jsem ráda, že jsem si dala trochu odstup.

Příběh posledního dílu série nepřináší nijak závratnou zápletku, kterou byste už nečetli dříve jinde. Máme tu sexy hlavního hrdinu, který je sice holkař jak hrom, ale v srdci je to dobrák, o němž ve městě neřekne nikdo nic špatného. A pak tu máme lehce nezkušenou, ale vysoce přitažlivou hlavní hrdinku, co by už konečně ráda zažila nějaké to vzrušení a bere léto jako ideální čas na něco takového. A i když je to k sobě táhne, rozhodnou se být spíše přátelé… což jim samozřejmě zase tak dlouho nevydrží.

Kniha se četla velmi dobře, jen jsem se častokrát přistihla, že jsem přeskakovala nezáživné a zbytečně natahované části, které mě prostě nebavily. Například dokola popisování toho, jak se ke Cassie její matka chová, jak moc jí kritizuje a ponižuje a ona si to stále nechává líbit, protože je to přece její matka a její hodná babička nijak nezasáhne, i když to trýznění celé roky vidí. Čtenář s hrdinkou soucítí, ale čeho je moc, toho je příliš.

Stejně tak královské vykreslení Tatea… takoví totiž existují jen na stránkách knih nebo v romantických filmech a seriálech. V reálném životě o takový úkaz jen velice těžko zakopnete. A právě proto se o podobných romancích tak dobře čte. Na druhou stranu všeho se člověku jednou zají a tady toho na můj vkus bylo až moc.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..