Sumárum za duben, květen, červen 2023 – část druhá

Jak jsem slíbila, další část přehledu knih, které nám rozšířily knihovničku.

Těchto pět zvířecích knih od Albatrosu jsme vlastně koupili výhodnějí díky akci v Albertu. Původně jsme kvůli nim sice nechtěli sbírat žádné body, ale párkrát jsme takhle zašli na větší nákup a bylo to. Navíc v jednu chvíli byly ty knihy za ještě levnější než dřív, takže jsem je dcerce koupila do zásoby do budoucna. Mají moc hezké kresby.

A protože už mám od ledna i mys doma Kouzelné čtení a Albi tužku, pořídila jsem do zásoby knížky, které jsou od 2+ a pak i od 3+. Část jsem koupila díky 20% slevě u nás v obchodním domě Prior, část pak díky slevové akci ONA DNES přímo v obchodě v Praze, kam jsme si v květnu udělali menší výlet. Vaneska je bude dostávat postupně. Zatím tedy má jen Domácí zvířátka, které dostala ke Dni dětí a trénujeme zvířátka.

Na Megaknihách už dlouho vyhlížím i větší knihy z edice Zábavné hledání. Nechala jsem se inspirovat stejnými knihami na cvičení, kam jsme pravidelně s dcerou chodily a moc ji ty knihy zaujaly. Bohužel byly všude vyprodané a poslední 3 knihy ze 4 vydaných se mi podařilo koupit právě na Megaknihách. Jedna měla sice nějaký defekt, ale ony to nejsou zrovna extra bytelné knihy, takže je předpoklad, že se stejně časem opotřebí.

Každopádně jsme začaly už tou defektní džunglí a je to fakt pěkně namalované a zábavné i pro dítě. Jak už název vypovídá, hledáme v obrázku vždycky zvířátka, učíme se slova a počítání. K tomu jsem přidala i dva sešity s úkoly a nálepkami, které se vždycky hodí. Co jsem viděla, tak existují Hrátky pro nejmenší pro dvouleté a tříleté děti. Tak si pak pořídíme do zásoby i ty pro tříleťáky, cenově to bylo hodně levné, když to porovnám s jinými sešity. A v Praze jsem v trafice koupila i další podobný sešit pro dvouleté, To dokážu! Na čtyřhodinové cestě vlakem to rozhodně zabavilo.

No a na závěr tohoto dětského přehledu knih, jsem koupila v lepší ceně i Ababůk. Je to moc pěkně zpracovaná kniha, jen cenově možná trochu přestřelená. Sice chápu, že je to vše autorská práce propojená s celým světem od Ababu, máme od nich nějaké hračky, polštáře, kapsář atd., ale vždycky jen ve výprodejích nebo slevách a všechno schovávám na později.

Knihy, které jsem dostala:

Všechny tyhle kousky jsem vlastně dostala od rodičů, převážně tedy spíš od mámy, tátu by to ani nenapadlo 😀 Většina z nich je z výprodeje z Grady, některé jsme dokonce dostali zdarma k nákupu. Jen Deník špatných nálad pro matky byla zakoupena ve slevě na Knižní klubu a je to vlastně vtipně zpracovaný zápisník na různé události, na které budu jako máma určitě se smíchem vzpomínat, ale teď mě třeba vytáčí.

Knihy, které jsem dostala na recenzi:

Neznámý žalm je pokračováním vílí Rapsodie, která se mi hodně líbila. Sice je příběh očima hrdinky mírně naivní, ale čte se velice dobře. Klam lady Ginevry zase vypráví příběh z artušovských legend tak, jak jej rozhodně neznáme. Jsem zvědavá na pokračování.

LEGO u nás miluje celá rodina, takže se není čemu divit, že mě kniha o téhle malé/velké kostičce zaujala. Samozřejmě jsem si nemohla nechat ujít ani obě novely ze světa Kostičasu, Bledý snílek a Píseň úsvitu.

~ Uveřejněné recenze ~

Stuck with You

Below Zero

Loathe to Love You

Love on the Brain

Dvakrát za uherský rok

Gregor a město pod městem

RC review: Klam lady Ginevry

RC review: Bledý snílek / Píseň úsvitu

Magic Claims

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..