Seriálová recenze: Médium

Médium je seriálová adaptace stejnojmenného románu od Williama Gibsona, který vyšel v roce 2014. Seriál se objevil loni na streamovací platformě Prime Video a jde o jeden z nejlepších sci-fi seriálů roku 2022.

Režie: Alrick Riley, Vincenzo Natali
Scénář: Scott B. Smith, Greg Plageman, Jamie Chan
Kamera: Stuart Howell, Roberto Schaefer
Hudba: Mark Korven
Hrají: Chloë Grace Moretz, Louis Herthum, Chris Coy, David Hoflin, India Mullen, Hannah Arterton, Moe Bar-El, Adelind Horan, Eric Tiede, Gary Carr

Mladá žena z malého appalačském městečka uniká z každodenní rutiny hraním nejmodernějších videoher. Je tak dobrou hráčkou, že dostala nový herní systém k otestování… ale zde na ni čeká překvapení.

Simulace dává průchod jejím touhám po poslání, romanci a luxusu v něčem, co se zdá být jen hrou… ale co zároveň ji i její rodinu vystavuje reálnému nebezpečí.

 
 
 

 

Když jsem zjistila, že se na Prime Video objeví sci-fi seriál s Chloë Grace Moretz v hlavní roli, byla jsem hodně zvědavá. Chloë mám ráda už od dob, co jsem ji poprvé uviděla v hororu 3:15 zemřeš, který šel do kin někdy v roce 2005. Tehdy to bylo malé pískle, co na sebe více upozornilo díky své roli v Kick-Ass, a teď už jí je 25 let. To si pak člověk uvědomí, jak rychle sám stárne.

Má za sebou řadu filmů a seriálů, objevila se už v několika filmových adaptacích oblíbených knih jako je třeba Pátá vlna, Temné kouty, Carrie nebo Zůstaň se mnou. Přesto nemá moc extra velkých ocenění, spíš je většina jejích filmů nehitová. I tak to ale nevadí, protože hrát prostě umí.

Knižní předlohu jsem nečetla, takže jsem netuším, nakolik je seriálová adpatace věrná předloze, ale není to jen tak ledajaký sci-fi seriál, kterých je okolo plno. Tenhle vás ovšem donutí být až do posledního dílu a minuty na vážkách, co se vlastně bude dít dál a co to všechno znamená. Po prvním díle jsem tomu světu moc nerozuměla, ale s každým dalším jsem tomu rozuměla zase o chlup víc. A v samotném závěru jsem ze všech těch informací byla úplně hotová a pevně doufám, že se dočkáme další řady.

Médium je osmidílný seriál, který má opravdu výborný scénář, skvělé obsazení a perfektní grafiku a provedení. Je to taky seriál, u něhož musíte dávat pozor a trochu i přemýšlet, než vám všechno docvakne. A že je to pořádná jízda.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..