Seriálová recenze: Městečko Three Pines

Na tenhle seriál jsem byla hodně zvědavá už když jsem viděla první trailery. Knižní sérii od Louise Penny sice moc neznám a nečetla jsem je, ale Alfred Molina si vždycky vybírá zajímavé projekty.

Režie: Tracey Deer, Samuel Donovan, Daniel Grou
Scénář: Emilia di Girolamo, Catherine Tregenna
Kamera: Ronald Plante
Hrají: Alfred Molina, Rossif Sutherland, Marie-Josée Bélanger, Joshua Odjick, Rosemary Dunsmore, Mylène Dinh-Robic, Simone-Élise Girard, Ellen David, Brett Donahue, Isabel Deroy-Olson, Bobby Daniels

Vrchní inspektor Armand Gamache vidí věci, které nikdo jiný nepostřehne – světlo proplouvající trhlinami, mytický nádech každodennosti a zlo ve zdánlivě obyčejných věcech.

Při vyšetřování vražd v městečku Three Pines odhaluje dávno pohřbená tajemství.

 
 
 
 
 

 

Ačkoliv jsem viděla oficiální trailer a byla jsem na seriál zvědavá, překvapilo mě, že ačkoliv v zahraničí je seriál z dílny Prime Video, u nás se objevil na HBO MAX. Nevím, jak je to teď, ale když jsem se na něj dívala já, byly nadabované jen první čtyři díly a další čtyři byly s titulkama.

Nečekala jsem taky, že se bude vždy jeden případ řešit dva díly a do toho ještě pojede další linie jednoho příběhu. Zajímavé bylo i to, že se všechny případy točí okolo jednoho městečka. Alfred Molina hraje skvěle, líbí se mi, že se vše odehrává v Kanadě, i ty náhledy do minulosti a zacházení s původním obyvatelstvem. No a ten závěr! Doufám, že se dočkáme i druhé řady.

Pokud máte rádi detektivní příběhy, které nejsou úplně klasický mainstream, rozhodně se do seriálu pusťte. Každé řešení případu bylo překvapivé, nijak jsem se nenudila a zajímalo mě, co bude dál.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..