Hvězdy nad hlavou

Autor: Marissa Meyer
Originální název: Stars Above
Český název: Hvězdy nad hlavou
Knižní série: Lunar Chronicles (Měsíční kroniky)
Díl: půl díl
Žánr: young adult, dystopie, scifi, paranormálno, re-telling
Hodnocení:  5 hvězdiček

Jak se Cinder ocitla pod ochranou Michelle Benoitové? Co přimělo Winter k rozhodnutí nikdy nepoužít svůj měsíční dar? A co vedlo k uvěznění Cress v satelitu a k Vlkovu postavení alfy v královnině armádě?

Fanoušci Měsíčních kronik v této knize najdou devět povídek, v nichž si mohou přečíst o minulosti svých oblíbených postav. Soustředí se na klíčové momenty raného života hrdinů, které ovlivnily jejich budoucí život.

Nakladatel: Feiwel & Friends (CN), Egmont (CZ)
Počet stran: 285 (EN), 285 (CZ)
Vazba: Brožovaná i vázaná (EN, CZ)
Vydání v USA: 2.2.2016
Vydání v ČR: 23.1.2017

Datum četby: 3 dny, leden 2023, v češtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Skvělá sbírka povídek.

Oficiální web autora
Oficiální blog autora

Můj názor: Měsíční kroniky patří k jedněm z nejlepších young adult re-tellingových knižních sérií vůbec. A to říkám i přesto, že mě její první díl Cinder nijak zvlášť neokouzlil. S každou další knihou totiž bylo znát, jak si je autorka v příběhu jistější a jistější. Taky byly knihy díl od dílu tlustější.

Není se čemu divit, zatímco v prvním díle jsme měli jen jednu hlavní dvojici, v tom posledním už byly ty dvojice 4. Na sérii je skvělé to, že autorka s pribívajícími knihami sice přidávala i hlavní postavy, zároveň ale každé dala vlastní příběh, přitom se stále držela hlavní linie. Četlo se to parádně.

Díky tomu, že jsem si koncem loňského roku přečetla autorčinu novou re-tellingovou sérii, která mě také uchvátila, vzpomněla jsem si, že jsem vlastně nedočetla tuto povídkovou sbírku k Měsíčním kronikám. Takže jsem se do ní samozřejmě musela pustit co nejdřív. A byla to opět paráda.

Jde sice o sbírku 9 kratších povídek, co zahrnují naše milované hrdiny a krásně doplňují příběh. Musím říct, že se mi líbily úplně všechny. Díky povídkám se mi po sérii krapet zastesklo, takže jsem si dala jen rychlý re-reading oblíbených událostí a doufám, že se série jednou dočká filmového nebo seriálového zpracování. Tohle by totiž byla naprostá bomba. A to říkám i po těch jedenácti letech, kdy jsem četla první díl vůbec poprvé. Marissa Meyer je podle mě mistryní YA re-tellingu.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..