Good Girl Complex

Autor: Elle Kennedy
Originální název: Good Girl Complex
Český název: Syndrom hodné holky
Knižní série: Avalon Bay (Avalon Bay)
Díl: první
Žánr: new adult, erotika, romance
Věková hranice: 18+
Moje hodnocení: 4 hvězdičky

Dvacetiletá Mackenzie „Mac“ Cabotová by se pro ostatní rozkrájela, vždy a za všech okolností dělá, co se od ní očekává, a dodržuje pravidla. Má své sny a cíle, přesto aby vyhověla rodičům, nastoupí na univerzitu v přímořském městečku Avalon Bay. Když však potká místního potížistu Coopera Hartleyho, má Mac chuť hodit všechna pravidla za hlavu.

Cooper je otevřený a upřímný drsňák, který obrátí její svět svazovaný pravidly vzhůru nohama, a jejich přátelství se postupně změní v něco vážnějšího. Navzdory svému odporu k potomkům zbohatlíků, kteří se do jeho města sjíždějí za studiem, si Cooper brzy uvědomí, že Mac není jako ostatní, a zamiluje se do ní. Až po uši. Brzy však začne vyvěrat na povrch tajemství, které Cooper před Mac střeží a jež hrozí, že zničí to jediné místo, kde se Mac cítila skutečně jako doma.

Nakladatel: St. Martin’s Griffin (EN), Baronet (CZ)
Počet stran: 368 (EN), 384 (CZ)
Vazba: Brožovaná (EN), vázaná (CZ)
Vydání v USA: 1.2.2022
Vydání v ČR: 25.11.2022

Datum četby: 4 dny, říjen 2022, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Na můj vkus to bylo zbytečně dlouhé a občas těžko uvěřitelné, ale jinak fajn romance.

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autorky

Můj názor: Už je to nějaká doba, co jsem četla new adult knihy z vysokoškolského prostředí. Když jsem ale náhodou narazila na tuhle novinku, která brzy také vyjde v českém překladu, a od autorky, jejíž knihy mě docela bavily, řekla jsem si, že se do ní zakousnu.

Příběh je vyprávěný z pohledu dvou hlavních postav, které jste už nejspíš v různých obměnách potkali v jiných knihách podobného rázu. Ono se asi už nedá nic moc nového v tomto žánru vymyslet. Každopádně oba dva jsou sympatičtí a celou dobu jim fandíte a držíte palce.

Mac je typická hodná holka, co se snaží celý svůj život všem vyhovět, ale už dlouho cítí, že to není ono a chtěla by konečně začít žít svůj život po svém. Jenže to vypadá, že má život už dávno nalajnovaný a není z něho úniku. S Cooperem se naopak život nikdy extra nemazlil a je zvyklý, že nic nedostane zadarmo. O to víc ho naštve, když přijde o práci díky jednomu namyšlenému synkovi boháče. Oběma se změní život díky plánované pomstě.

Zápletka je jednoduchá, docela předvídatelná a až na pár menších zvratů nepřináší nic extra překvapivého. Jde o správný mix romance, humoru a erotiky. Na můj vkus je ale občas zbytečně zdlouhavá a místy lehce přitažená za vlasy. Kniha se mi ale četla dobře a rozhodně se pustím do dalších dílů.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..