Filmová recenze: Ulička přízraků

Tenhle film mě docela lákal kvůli hvězdnému obsazení, ale dostala jsem se k němu teprve před časem. Knižní předlohu jsem nečetla a neviděla ani první filmovou adaptaci z roku 1947.

Režie: Guillermo del Toro
Scénář: Guillermo del Toro, Kim Morgan
Kamera: Dan Laustsen
Hudba: Nathan Johnson
Hrají: Bradley Cooper, Cate Blanchett, Toni Collette, Willem Dafoe, Richard Jenkins, Rooney Mara, Ron Perlman, Mary Steenburgen, David Strathairn

V kriminálním dramatu se představuje Bradley Cooper jako mladý ambiciózní umělec s nadáním zmanipulovat lidi díky vhodně zvolených slov, co se spojí s psychiatričkou (Cate Blanchett), která je však mnohem nebezpečnější než on sám.

 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ačkoliv jsem viděla pár trailerů, tak půlně jsem netušila, co mě vlastně čeká. Bradleyho Coopera mám docela ráda, i když ne vždycky mi jeho role sedly. A to se stalo i v tomto případě, i když je to nejspíš dáno samotnou předlohou. Ze začátku jsem mu fandila, ale čím dál jsme se v příběhu dostávali, tím víc jsem ho nesnášela. I Cate Blanchett v tomto případě hraje docela vychytralou postavu. Stejně skvěle jako Toni Collette.

Obsazení je opravdu na jedničku. Ponuré prostředí filmu na vás dýchá na každém rohu. Hudba vše pěrfektně dokresluje. Ale ani to mě nenadchlo natolik, abych si sledování filmu užívala. Byl na mě příliš dlouhý a roztahaný. A přiznám se, že jsem se chvílemi možná i bála toho, co přijde dál.

Ulička přízraků není vůbec špatný film, ale mě nebavil natolik, abych jej chtěla vidět znovu. Má ale tu správnou děsivou a napínavou atmosféru, takže na sychravé podzimní počasí je naprosto ideální.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..