Dívka s tetováním na zádech

Autor: Amy Schumer
Originální název: The Girl with the Lower Back Tattoo
Český název: Dívka s tetováním na zádech
Žánr: 18+, humor
Hodnocení: 4 hvězdičky

Amy Schumerová tvrdí, že její kniha Dívka s tetováním na zádech rozhodně nejsou memoáry! Na druhou stranu nám ale předkládá sbírku textů, které jsou plné jí samotné – jejího života, zkušeností a osobních postřehů či komentářů zážitků a situací, s nimiž se od dětství přes pubertu až do současnosti setkávala a potýkala.

Dívka s tetováním na zádech je velmi osobní a také velmi čistou a čtivou zpovědí mladé komičky, která se rozhodla sdílet ve svých krátkých esejích, fejetonech a zamyšleních úplně všechno. Osobní vyprávění mnohdy připomínající deníkové záznamy nebo povídání s kamarádkou u kávy působí velmi přirozeně a lidsky, snad každý čtenář si v něm najde něco, co jej nejen pobaví, ale také přivede k zamyšlení a vzpomínání, jak to vlastně měl nebo má on sám. Některé kousky vás chytí za srdce, jiné vás rozesmějí a naprosto „odbourají“.

Amy Schumerová rozhodně umí uhodit hřebík na hlavičku a zážitky z puberty nebo mládí vypráví s takovou vervou, slovním a situačním humorem, že se rozhodně nemůžeme divit obrovskému ohlasu, který tato kniha v loňském roce ve Spojených státech vzbudila. Amy Schumerová prostě lidi baví. Na pódiu, ve svých pořadech a teď i ve své knize.

Nakladatel: Gallery Books (EN), Jota (CZ)
Počet stran: 323 (EN), 351 (CZ)
Vazba: Brožovaná i vázaná (EN, CZ)
Vydání v USA: 16.8.2016
Vydání v ČR: 2017

Datum četby: prosinec 2021, v češtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Humor Amy já můžu kdykoliv…

Oficiální web autora
Oficiální stránka knihy

Můj názor: Amy Schumer mám ráda od chvíle, kdy jsem úplnou náhodou narazila na její parodický seriál Inside Amy Schumer. Ne každému se její styl humoru může líbit, ale já jsem se u jejích přehnaných scének pořádně nasmála. Konečně jde totiž o ženu komičku, co si nebere servítky a nejen, že si umí udělat pořádnou legraci sama ze sebe, dost se strefuje i do ostatních.

Ve své knize vypráví o svém „privilegovaném“ dětství i o pádu na zem. O tom, jaké to je dělat stand-up a jezdit z města do města, i jaké je té lítat vlastním letadlem. O tom, jací jsou lidé okolo vás, když se vám daří, i o tom, jaké to je být na dně. Knihu ale nejspíš dokáží ocenit jen ti, co ji znají a mají rádi.

Celkově jde o zajímavou a vtipnou knihu, ze které osobnost Amy jenom sálá. Já jsem se u její četby rozhodně bavila a jsem ráda, že po řadě filmů a stand-upů se Amy zase vrátila ke svému seriálu.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..