Filmová recenze: Thor – Láska jako hrom

Do kina jsem se v posledních dvou letech dostala jenom dvakrát, takže si všechny filmové premiéry můžu užívat jenom na streamovacích platformách. Takže díky Disney+ jsem tak konečně mohla vidět i nového Thora.

Režie: Taika Waititi
Scénář: Taika Waititi, Jennifer Kaytin Robinson
Kamera: Barry Baz Idoine
Hudba: Michael Giacchino, Nami Melumad
Hrají: Chris Hemsworth, Natalie Portman, Christian Bale, Tessa Thompson, Taika Waititi, Russell Crowe, Jaimie Alexander, Chris Pratt, Dave Bautista

Thor (Chris Hemsworth) se nachází na své nejtěžší životní cestě – k nalezení vnitřního míru. Jeho cestu za odpočinkem však přeruší galaktický zabiják Gorr the God Butcher (Christian Bale), který usliuje o zánik bohů.

Thor požádá Valkýru (Tessa Thompson), Korga (Taika Waititi) a svou ex-přítelkyni Jane Foster (Natalie Portman), která – k Thorovu překvapení – ovládá mocné kladivo Mjolnir stejně jako mocný Thor. Společně se vydávají na vesmírné dobrodružství, aby odhalili tajemství Gorra a zastavili ho dříve než bude pozdě.

 
 

 

Podle všeho nového Thora buď milujete nebo nesnášíte. A já se přikláním spíš k té první skupině, protože jsem dostala přesně takovou ujetou jízdu, jakou jsem čekala. Ostatně i v dokumentu o natáčení tvůrci řekli, že byl třetí film pro řadu diváků tak výborný film, že se těžko pokračováním dokážou čtyřkou vyrovnat trojce. Mě ale nezklamali.

Thor totiž ušel dlouhou a trnitou cestu, kdy přišel o všechny, na kterých mu v životě záleželo. Proto se není čemu divit, když se snaží jít cestou lásky a jen občasného násilí. Do toho ještě zamíchejte energickou hudbu, párek uječených koz a je o zábavu postaráno.

Pravda, občas jsem i já měla pocit, že jsou některé scény už přitažené za vlasy, ale zbytek to dokázal převážit. Rozhodně jsem se bavila a líbilo se mi i to, že si ve filmu zahrály i Chrisovy děti, nebo že se do popředí dostalo i víc té „ženské síly“.

Čtvrtý Thor rozhodně nepotěší úplně všechny, ale dokáže pořádně pobavit, když mu dáte šanci. Hlavně jsem zvědavá, jestli se dočkáme i dalšího dílu, protože konec byl skvělý.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..