Suma sumárum za červenec, srpen, září, říjen, listopad, prosinec 2021

Půlrok je za námi, přicházím tedy s přehledem knih, které jsem nashromáždila. Myslela jsem, že jich tolik nebude, ale nakonec se ukázalo, že toho je pěkná kupička. Přidávám k tomu i knihy, co dostala dcerka.

Knihy, které jsem si koupila:

Na tuhle knihu Zoe Sugg jsem narazila úplně náhodou v Levných knihách. Vůbec jsem netušila, že Pojďte slavit! vyšlo. Je to kniha o tom, jak chystat různé oslavy, občerstvení a výzdobu. Taková vycpávková kniha, ale řekla jsem si, že by mě mohla k něčemu inspirovat. Jednu dobu jsem Zoe na Instagramu hodně sledovala a četla tehdy i první díl její Girl Online trilogie, která mě sice neuchvátila, ale tak asi jsem nebyla cílovka. Pak jsem ji na IG nějak sledovat přestala, protože mi všechny ty její příspěvky přišly na jedno brdo. Díky knize jsem si na ni zase vzpomněla a vtipné je, že se jí nedávno taky narodila dcerka stejně jako mně.

Supernova je třetí díl série Renegáti Marissy Meyer, co mě sice tolik nechytila jako její re-tellingová pohádková série, ale není vždy posvícení. Sice se na čtení zrovna dvakrát netěším, ale když už jsem s tím začala, taky ji dočtu. Chuť jsem si naopak spravila její romantickou knihou Instant Karma, kterou vám určitě doporučuju. Koukala jsem, že jí loni vyšel první díl další re-tellingové série, Gilded, tak doufám, že se knih dočkáme i u nás.

A pak tu mám dva kousky od své nejoblíbenější autorské dvojice Christina Lauren, Moje nejoblíbenější jednorázovka a Nelíbánky. První kousek jsem už četla dřív v angličtině, druhý až teď v překladu. A obojí sice nejsou jejich nejlepší romance, ale i tak jsem se bavila. Mám jejich styl ráda a vždycky u toho dobře relaxuju.

Tyhle knihy jsem si pořídila za poměrně směšné částky díky výprodeji u Dobrovského. Jde o několik sérií, ale neměla jsem žádnou celou. První díl série Sníh nebo popel jsem si musela dokoupit na bazaru, protože ve výprodeji za fajn ceny byl jen druhý a třetí díl. Stejně tak mám jen první díl z duologie Čáry života, Diabolik a Replika. U každé série si budu muset pořídit druhý díl. To ale neplatí pro prequel série Labyrint, Rozkaz zabít, u té mám všechy tři díly. Četla jsem ale myslím jen ten první, u všech jsem ale viděla filmy. No a Lahodně s Ellou Džusy a smoothies jsem si koupila pro inspiraci. Myslím, že většina knih byla cenově od 29 do 99 Kč, takže to byl docela fajn kauf.

A ještě bych zapomněla, že jsem si koupila i první díl druhé série Lusy Adams, Bez duše. Knihu jsem už kdysi četla v jejích různých betaverzích a líbilo se mi na ní hlavně to, že je hlavní hrdinkou čarodějka.

Ve slevách jsem Vanesce na později pořídila také Mary Poppins se vrací, což je vlastně knižní verze filmového pokračování. Pořídila jsem taky třetí a čtvrtý díl Holčičích pravidel. Matně si vybavuju, že mám někde doma první dva díly. Sérii jsem sice dosud nečetla, ale je to Meg Cabot a tu naprosto miluju.

Knihy, které jsem dostala:

No a pod stromeček jsem dostala tyto krásky. Rozhodla jsem se pořídit si nové kuchařky od jedné známé influencerky, protože mě ty fotky krásných jídel naprosto navnadily k vaření a pečení. Vaneska už bude starší a větší a brzo bude moci jíst plno nových jídel. Jen je budu muset asi uzpůsobit dětskému jídelníčku. Tady mám tedy první dvě klasické kuchařky Cat & Cook.

A protože u nás před Vánoci od Rowling vyšla další pohádky, musela jsem Vánoční prasátko mít doma. Už se na něj docela těším, i když jsem četla různé recenze a názory. S vánoční tématikou pokračuje i další kousek, Na Vánoce o den více, opět od Christiny Lauren. Snad se brzy do obou kousků pustím.

Vaneska pod stromeček taky dostala také nějaké ty knížečky. Od Svojtky tu máme Počítání a Zvířata. Ještě jsme je nezačaly pravidelně číst, protože prim nyní hraje kniha Moje první barvy. Pravidelně se díváme na obrázky a říkáme si, co má jakou barvu a jaki vypadá.

 

~ Uveřejněné recenze ~

Vikomt, který mě miloval

Instant Karma

Nelíbánky

Poslední přání

Navždycky

Meč osudu

 

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..